Alabaster DePlume ✞ Theresia

Na een reeks hele fijne concerten vorig jaar, verblijden Theresia, Democrazy en Kunstencentrum VIERNULVIER jullie ook in 2022 weer met een eigenwijs programma vol lokaal en minder lokaal talent.

Excentrieker en oprechter dan Gus Fairbairn, aka Alabaster DePlume, zul je ze niet vaak tegenkomen. Als tiener speelde hij in een rockband die opzettelijk niets in 4/4-maat speelde, later ging hij samenwonen met een bende “chaotische gitaristen” in een huis in Manchester dat bekendstond als ‘Dark Manor’. Tijdens de talloze dronken jamsessies uit die periode leerde hij saxofoon te spelen, zij het via de zijkant van z’n mond. Tussen het touren door leerde hij volwassen met leerstoornissen plezier beleven aan sociale interacties, door met ze te gaan dansen of mee te zingen met nummers tijdens het autorijden. Hieruit putte hij inspiratie voor de songs en instrumentals die in 2020  gebundeld werden op To Cy & Lee: Instrumentals Vol. 1 - een album dat gesampled werd door niemand minder dan Bon Iver.

Voor zijn recentste dubbelalbum Gold - dat opgenomen werd op slechts twee weken tijd - nodigde Fairbarn elke dag verschillende muzikanten uit, die bewust onvoldoende tijd kregen om alles op voorhand in te studeren: zo moesten ze wel op elkaar inspelen om het nummer tot een goed einde te brengen. Mis deze man niet!

Alabaster DePlume ✞ Theresia
20.05.22
Uitverkocht
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18