Gaïsha ✞ Theresia

+ Aso Asin

Na een reeks hele fijne concerten vorig jaar, verblijden Theresia, Democrazy en Kunstencentrum VIERNULVIER jullie ook in 2022 weer met een eigenwijs programma vol lokaal en minder lokaal talent.

Gaïsha is een gloednieuwe samenwerking tussen de Belgisch-Marokkaanse zangeres Aicha Haskal en (ex-)leden van Les Cervaux LentsVa Fan Fahre,De Beren Gieren en Absynthe Minded. Ze brengen psychedelische oriëntaalse grooves met een Brussels randje. De band schakelt naadloos tussen Arabische gezangen, parlando en zelfs rap, en zorgt zo voor een interessante smeltkroes van stijlen.

Recentste single 'Ghalat' is geschreven door de Egyptische dichter Abdelhamid Farag, die zichzelf een 'poète de l'éloignement' noemt. Zijn teksten zijn doordrongen van melancholie en romantiek. De single is een eerbetoon aan Farag, die in 2020 overleed. 

De band plant dit jaar de studio in te gaan, om begin 2023 met nieuw werk naar buiten te komen.

Aso Asin(BE)

Aso Asin is een Antwerpse DJ die muziek uit alle hoeken van de wereld verzamelt en deelt: van jazz-funk en disco tot house en andere vormen van elektronische muziek, alles kan.

Lees meer

Gaïsha(BE)

Gaïsha is een gloednieuwe samenwerking tussen de Belgisch - Marokkaanse zangeres Aicha Haskal en het Gentse Les Cervaux Lents. Van Joods-Arabische naar Ethiopische klankwerelden met opzwepende ritmes.

Lees meer
Gaïsha ✞ Theresia+ Aso Asin
25.05.22
Deuren
18:00
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16