HTRK ✞ Theresia

+ Nele De Gussem

Na een reeks hele fijne concerten vorig jaar, verblijden Theresia, Democrazy en Kunstencentrum VIERNULVIER jullie ook in 2022 weer met een eigenwijs programma vol lokaal en minder lokaal talent.

Weinig groepen weten zo’n unieke, smeulende sfeer te scheppen als het Australische duo Jonnine Standish en Nigel Yang aka HTRK ('Hate Rock'). Tijdens bijna twee decennia van werk, wondes (medeoprichter Sean Stewart heeft zich jammer genoeg van het leven beroofd in 2010) en wereldtournees, wisselde hun geluid tussen dichtheid en intensiteit, noise en puurheid - zonder daarbij aan poëtische kracht te verliezen. Hun muziek belichaamt de onderstromen van verlangen, de ontwrichting van steden en herinneringen, en de melancholie die gecreëerd wordt door afstand en de nacht. Het is de perfecte soundtrack voor eenzaamheid en sensualiteit, de vroege uurtjes en verloren weekends; vormgegeven door een intiem samenspel van elektronica, fluwelen stem en gitaar noir. 

Verwacht van de live-uitvoering van hun recentste plaat - de slowburner Rhinestones - een transformatie van spectrale songs in mystieke stormen van spanning en textuur.

Nele De Gussem(BE)

Nele De Gussem laat zich omringen door niets dan instrumenten; analoge en fm synths, samples, effecten, loops en haar stem zijn haar bondgenoten voor deze trip down the rabbit hole.

Lees meer

HTRK(AU)

Weinig groepen weten zo’n unieke, smeulende sfeer te scheppen als het Australische duo Jonnine Standish en Nigel Yang aka HTRK ('Hate Rock').

Lees meer

  Videos

  HTRK ✞ Theresia+ Nele De Gussem
  22.06.22
  Deuren
  18:00
  Voorverkoop
  € 15
  Avondkassa
  € 18