Mattias De Craene & Peter Verhelst ✞ Theresia

Na een reeks hele fijne concerten vorig jaar, verblijden Theresia, Democrazy en Kunstencentrum VIERNULVIER jullie ook in 2022 weer met een eigenwijs programma vol lokaal en minder lokaal talent.

Mattias De Craene, het Gentse saxwonder bekend van Nordmann en MDCIII, sloeg vorig jaar zijn eigen weg in met soloplaat Patterns for (a) Film. Op dit album maakt de turbulente, ietwat donkere sound van MDCIII en Nordmann plaats voor een persoonlijker, minimalistisch geluid dat ergens tussen ambient, jazz en vrije improvisatie in zweeft. Patterns is een muzikale zoektocht waarin De Craene met loops en effecten de kracht en veelzijdigheid van de saxofoon in de verf zet. Het instrument wordt een extensie van zichzelf en genereert een filmisch geluid dat oneindig blijft boeien en verleiden. De intrigerende wereld van Mattias De Craene kent gelijkenissen met de werelden van Nils Frahm en Colin Stetson, maar hij gebruikt steeds een muzikale taal die volledig eigen is. Met die eigenheid toont De Craene, die ook al bij Dijf Sanders, Sylvie Kreusch en Millionaire speelde, zich als één van Vlaanderens spannendste muzikanten. Tijdens dit concert werkt De Craene samen schrijver en dichter Peter Verhelst. Het Wat en Hoe wordt later duidelijk!

Peter Verhelst is een veel gelauwerd Vlaams dichter, romancier en theatermaker. Vorig jaar won hij – bovenop alle prijzen die al op zijn naam staan – de Constantijn Huygensprijs voor zijn ‘adembenemend oeuvre,’ een bekroning van zijn “volgehouden inspanning om te blijven zoeken naar alles wat zou kunnen zijn.” Hij debuteerde in 1987 met dichtbundel Obsidiaan, maar brak echt door met zijn roman Tongkat in 2000, die ondertussen als dé Vlaamse postmodernistische roman bekendstaat. Tweeëntwintig jaar en talloze publicaties later is Peter Verhelst nog steeds een vernieuwende kracht in het literaire landschap.

Mattias De Craene(BE)

Mattias De Craene blies ons al een paar keer omver met zijn jazzprojecten Nordmann en MDCIII. Voor fans van Nils Frahm en Colin Stetson.

Lees meer
Mattias De Craene & Peter Verhelst ✞ Theresia
18.08.22
Uitverkocht
Deuren
18:00
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16