Everything UK: Gwenifer Raymond & Eric Chenaux

Gwenifer Raymond haalt de mosterd bij vooroorlogse bluesmuzikanten en folkmuzikanten uit de Appalachen, wat haar uiteindelijk bij de Amerikaanse primitieve gitaristen bracht.  Op haar recentste plaat Strange Lights Over Garth Mountain zet ze traditionele composities op avontuurlijke wijze naar haar eigen hand. 

De Canadese gitarist, songwriter, zanger en geluidskunstenaar Eric Chenaux is een sleutelfiguur in de indie- en improvisatiescene van Toronto.  Op zijn albums baant hij zich compromisloos een weg doorheen avant-folk, out-jazz en pop, met een uniek samenspel tussen rafelige gitaren en heldere tenorballades. Tiny Mix Tapes noemt hem "onnavolgbaar", The Quietus houdt het op "verbluffend mooi". De muziek op zijn recentste soloplaat Say Laura (2022) verdient dezelfde adjectieven.

Gwenifer Raymond(UK)

Gwenifer Raymond haalt de mosterd bij vooroorlogse bluesmuzikanten en folkmuzikanten uit de Appalachen, wat haar uiteindelijk bij de Amerikaanse primitieve gitaristen bracht.

Lees meer

Eric Chenaux(CA)

Lokale underground held in Canada, experimenteel en vrijgevochten muzikant, schepper van harmonieuze en melodieuze muziek, één van de meest productieve leden van de scene rond het Canadese label...

Lees meer

Videos

Everything UK: Gwenifer Raymond & Eric Chenaux
12.05.22
Deuren
18:00
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18