BOOMTOWN dag 1: INDIE

SHHT, Nordmann, Kids With Buns, BLUAI

Op de openingsdag van Boomtown brengen we het beste van de Belgische indiescene, met SHHT, Nordmann, Kids With Buns en BLUAI.

De Gentse formatie SHHT keert terug met een frisse sound, van noise tot krautrock tot David Byrniaanse pop, en zelfs wat Wagneriaans classicisme, brengt SHHT verschillende invloeden samen tot een experimenteel muzikaal product dat alle grenzen van genres overschrijdt. De liveshows zijn energiek, dynamisch en creëren een speels synth-universum met een dynamische groove. Kanye West, The Beatles en zelfs Jezus Christus vormen de eclectische bakermat waaruit de eigenheid van dit vijftal ontspruit.

Nordmann aka  "De Radiohead van de Belgische jazz" is de band rond alleskunner Mattias De Craene. Met hun eigenzinnige elektronische jazz speelden al uitverkochte shows op Gent Jazz en in OLT Rivierenhof.  Klasse, zonder meer. 

Kids With Buns is misschien wel dé indierevelatie van de laatste jaren in ons land. Sfeervolle gitaren, nuchtere onbevangenheid en een uniek-ontwapenende, androgyne stem. Ze worden wel eens vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red.  

Het viertal BLUAI brengt charmante folk en luchtige indiepop die je doet wegdromen.  Ze wonnen De Nieuwe Lichting 2022 van Studio Brussel als het Belgische muziektalent van morgen en staan binnenkort in de Ancienne Belgique voor de finale van Humo’s Rock Rally. Voer voor fans van Lucy Dacus, Phoebe Bridgers en Courtney Barnett!

Bluai(BE)

Het is één van de meest geanticipeerde belpopdebuten, maar de sound is atypisch Belgisch. De rijpingsjaren van de Belgische band zijn voorbij. Wie houdt BLUAI nog tegen?

Lees meer

Nordmann(BE)

Nordmann beschikt over een sound vol verbeelding en suggestiviteit, spanning en ontlading. Het is zowel de weldadige roes als de instant kick voor zij die nood hebben aan een avontuur.

Lees meer

Shht(BE)

De meest geflipte noiserocksensatie die ons land rijk is. Hun Poppunt-filmpje is intussen legendarisch, net als hun liveshows. Hoe klinkt dat nu eigenlijK? Wel: "The Beatles ft. Kanye on drugs."

Lees meer
BOOMTOWN dag 1: INDIESHHT, Nordmann, Kids With Buns, BLUAI
15.07.22
Deuren
19:00