BOOMTOWN dag 4: ZWARE GITAREN

DIRK., RHEA, ILA

Snoeiharde gitaren worden bovengehaald om uw blauwe maandag te verteren. Je wordt ondergedompeld in luide riffs en rauwe stemmen met een paar van de luidste bands die België tegenwoordig te bieden heeft: DIRK., RHEA en ILA.

DIRK. is één van de meest geliefde en populairste indie acts uit Vlaamse bodem. In 2020 schreef het viertal geschiedenis door met drie hits tegelijkertijd (!) in de Afrekening te staan: 'Stay Indoors', 'Artline' en het toepasselijke 'Hit.' Ook de live-reputatie van Vlaanderens luidste droogstoppels is er één om u tegen te zeggen. Het publiek van Pukkelpop, Lokerse Feesten en Rock Herk mocht al ondervinden waartoe DIRK. in staat is. Sinds eind 2020 is het album Cracks In Common Sense uit.

Rock ’n roll is allesbehalve dood, dat bewijst de Gentse band RHEA met de vingers in de neus. Het vijftal gaf de aftrap in '16 met finaleplaatsen in zowel de Nieuwe Lichting als Humo’s Rock Rally. Sindsdien verzamelde de band al een trouwe fanbase met hun luide, maar complexe sound. Met strakke gitaar riffs als handelsmerk, speelden de Gentse rockers als support shows voor Wolfmother en Royal Blood naast een lading eigen shows, waaronder een uitverkochte Ancienne Belgique.

De muziek van ILA wordt gekarakteriseerd door de unieke, rauwe stem van de 24-jarige singer-songwriter en gitariste Ilayda Cicek. Ze brengt eerlijke lyrics met een sombere indiesound.Recent verscheen debuutsingle ‘Leave Me Dry’ uit het mini album Felt. Gitariste Ilayda maakt ook deel uit van BLUAI dat zowel De Nieuwe Lichting 2022 als Humo’s Rock Rally won én Boomtown mag openen.

ILA(BE)

ILA's muziek wordt gekarakteriseerd door haar unieke, rauwe stem gesterkt door pure emotie. Ze brengt eerlijke lyrics met een sombere indie rock sound.

Lees meer

Rhea(BE)

Rock ’n roll is springlevend! En dat mede dankzij Gentse band RHEA met strakke gitaar riffs als handelsmerk.

Lees meer

dirk.(BE)

Dé vaandeldrager van de nieuwe gitaargeneratie. Voor hun recente debuut 'Album' kreeg het viertal quasi overal ★★★★ toebedeeld, live beroeren ze hart én hoofd.

Lees meer
BOOMTOWN dag 4: ZWARE GITARENDIRK., RHEA, ILA
18.07.22
Deuren
19:00

Line-up