BOOMTOWN dag 6: KOKOKO! & Hailu Mergia

Fans van Mulatu Astatke mogen nu al beginnen popelen. Zielsverwant en levende legende Hailu Mergia zakt af naar Boomtown! De 74-jarige toetsenist en accordeonist is al sinds de jaren ’70 een vernieuwende kracht in de ethio-jazz en blijft tot op de dag van vandaag zijn relevantie bewijzen. Hij begon als bandleider van de Walias Band, een vaste waarde in het hotel circuit van Addis Ababa, en maakte daarmee naam als belangrijke pionier in de ‘golden age’ van de Ethiopische jazz-funk. In 2013 kreeg zijn carrière een stevige boost door de heruitgave van zijn vergeten muziek onder het Amerikaanse label Awesome Tapes from Africa. Met zijn comebackplaat Lala Belu bracht hij zijn eigen versie van moderne Ethiopische muziek, met invloeden van hedendaagse jazz/funk en traditionele Ethiopische muziek. In maart 2020 verscheen opvolger Yene Mircha.

KOKOKO! Is een artistiek collectief geboren in Kinshasa, beroemd en berucht voor hun ongelooflijk aanstekelijke muziek. Ze spelen DIY-techno of ‘tekno Kintueni’ (razendsnelle techno in de Congolese volksmond) op zelfgemaakte instrumenten die ze maken uit afval uit de straten van Kinshasa. Hun muziek is de soundtrack van een vrijgevochten stad en weerspiegelt de politieke realiteit van het leven in Kinshasa. Hun liveshows transformeren chaos tot massale euforie dankzij een ontembare energie als katalysator. Eerste langspeelsplaat Fongola kwam uit in 2019 en toont nogmaals hoe succesvol en opzwepend hun creatieve mix van techno, rauwe afrobeat, hypnotische dance en dampende jazz is.

Combitickets voor Hailu Mergia en KOKOKO! via deze link.

Hailu Mergia(US)

Fans van Mulatu Astatke mogen nu al beginnen popelen. Zielsverwant en levende legende Hailu Mergia zakt af naar Boomtown!

Lees meer

KOKOKO!(COD)

KOKOKO! Is een artistiek collectief geboren in Kinshasa, beroemd en berucht voor hun ongelooflijk aanstekelijke muziek. Hun liveshows transformeren chaos tot massale euforie dankzij ontembare energie

Lees meer
BOOMTOWN dag 6: KOKOKO! & Hailu Mergia
20.07.22
Deuren
19:00

Line-up

Boomtown @ Handelsbeurs