Yong Yello

+ Aarde aan Daan

Yong Yello was in een vorig leven lid van het legendarische hiphopcollectief/label Eigen Makelij en maakte naam als producer voor artiesten als Tourist LeMC, Pepe, Diamantairs en Glints. Tegenwoordig doet hij dat ook voor zichzelf, maar dan als rapper.

Zijn muziek bevindt zich op het kruispunt van 90's hiphop, klassieke chanson en pakkende popsongs. Hij schopte het tot finalist van De Nieuwe Lichting 2020 met de single “Als Ge Slaapt”. Later kregen we singles uit zijn debuutalbum Marcel & Het Magnetisme Van De Goot (2021) voorgeschoteld. Met nummers als “Cirkels”, “Luchtkasteel” en “Waanzin” liet hij vorig jaar een stevige indruk na. Ook op het podium van Werchter Parklife, waar hij voor het eerst te zien was als solo-artiest. Dit najaar strijkt hij neer in Gent!

Aarde aan Daan is een expeditie door de Nederlandse taal in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van de band rond Nederbelg Daan Hafkamp kreeg een moderne indiesound. Van ingetogen en dromerig tot groots en euforisch. Contemplatieve teksten over sferische grooves. Putting the lit in literature. De liefde bracht Daan ooit van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan. 

Sinds Aarde aan Daans deelname aan de halve finale van Humo’s Rock Rally 2020 vloog de band de muzikale stratosfeer in. Net als voor kandidaten Meskerem Mees en Kids With Buns volgde er voor Aarde aan Daan na de Rock Rally ook samenwerking met een label (N.E.W.S. Records), een bookings agency (Busker), radio airplay in België en Nederland en veel shows: o.a. als support van Tourist LeMC, Froukje en een tour met WIES. In 2022 verscheen De Situatie, de debuut EP van Aarde aan Daan.

Dit concert is een co-productie met Live Nation.

Aarde aan Daan(BE)

Aarde aan Daan is dagdroompop van Daan Hafkamp. De teksten getuigen van liefde voor poëtische diepgang, gezongen over kleurrijke indie.

Lees meer

    Yong Yello(BE)

    Yong Yello is een rapper en producer die Nederlandstalige muziek maakt. Met een versmelting van 90s hiphop en klassieke chanson vertelt hij pijnlijk oprechte verhalen in nostalgische arrangementen.

    Lees meer

    Videos

    Yong Yello+ Aarde aan Daan
    02.11.22
    Deuren
    19:30
    Voorverkoop
    € 21,50
    Avondkassa
    € 26,50

    Dit is een De Standaard Accu concert.