Villagers

Met Villagers’ doorbraakhit en idem getitelde debuutplaat Becoming a Jackal werd spilfiguur Conor O’Brien haast opgegeten door de muziekpers. Het album werd genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize en de indiefolkband mocht meteen op tour met grootheden als Neil Young en Tracy Chapman. In 2013 verscheen zijn tweede plaat Awayland, én passeerde hij ook bij Democrazy in de Handelsbeurs voor een magisch concert.

Het nieuwste albumFever Dreams (Domino Records) is met eerste single “The First Day” meteen een schot in de roos. De inspiratie haalde Conor O'Brien uit diverse hoeken: van David Lynch en de library music van Piero Umiliani tot de electronica van Alessandro Alessandroni en jazz van Duke Ellington en Alice Coltrane. Producer van dienst was David Wrench, die we ook al knoppenwerk zagen doen voor Frank Ocean, The xx en FKA Twigs.

Villagers stelde het album recent voor op Unwind festival. Bart Steenhaut (Focus Knack) zag alvast dat het goed was: "Villagers stond na twee jaar gedwongen inactiviteit met zichtbaar plezier op het podium”. (https://focus.knack.be/muziek/reviews-muziek/concertverslagen/lekker-uitwaaien-met-villagers-en-stuff-tijdens-het-eerste-unwind-festival/)

Villagers(IE)

De indiefolkband rond troubadour en brein Conor O’Brien is al enkele jaren big in Ireland. Becoming A Jackal werd in 2010 al genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize (en in het Verenigd...

Lees meer

Videos

Villagers