Warhaus

Het is ondertussen al een half decennium geleden dat Warhaus, het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar) onze harten plots veroverde met prachtplaten We Fucked a Flame into Being (2016) en Warhaus (2017). Met zijn beschouwelijke teksten en de toevoeging van stemmige instrumentatie en sensuele vrouwenzang creëert Devoldere een donkere, spannende sfeer, herinnerend aan grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.

Hij heeft de afgelopen 5 jaar niet achter zijn schrijftafel gezeten om de opvolger neer te pennen. Integendeel. Het enige wat hij blijkbaar nodig had was de stilte van een hotelkamer, een gitaar, een microfoon en een gebroken hart. Op de eerste single "Open Window" horen we meteen een aanstekelijke groove die uw heupen spontaan aan het wiegen zet.

  • "Prepare to be seduced by Warhaus" - The Line of Best Fit
  • "Here’s a man whose vocal tone sounds something like Matt Berninger after drinking a week’s worth of bourbon with Mark Lanegan." - Loud & Quiet
  • "Stylish"Uncut

Warhaus(BE)

Warhaus is het soloproject van Maarten Devoldere, één van de twee frontmannen bij Balthazar, samen met Soldier's Heart-zangeres Sylvie Kreusch.

Lees meer

Videos

Warhaus
27.11.22
Uitverkocht
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 25
Avondkassa
€ 28

De ticketverkoop start op vr 24 juni, 10u