Gabriel Rios

+ Porcelain id

Onze favoriete Puerto Ricaanse Gentenaar Gabriel Rios verovert al jaren onze harten met zijn eigenzinnige en eclectische latin-pop op prachtalbums als Ghostboy en This Marauder’s Midnight. Singles als 'Broad Daylight' en 'Gold' zijn niet meer uit ons muzikale geheugen weg te denken. 

Met Flore mag hij een nieuw album aan zijn rijk oeuvre toevoegen. Het is een lofzang op de muziek van Latijns-Amerika en de Caraïben. Zijn vakmanschap drijft weer meteen boven: hij slaagt erin om oude latinklassiekers op zijn eigen manier in ere te herstellen. Sommige nummers herinneren aan de traditionele Nuyorican-salsa uit de jaren zestig, andere zijn geïnspireerd op oude populaire ballads uit Mexico en Cuba.

Support komt van Porcelain id, de Rwandese Hubert Tuyishime (23) (die/hun). Als laureaat van Sound Track 2021-2022 geldt die als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen zijn nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek. 

Porcelain id

Met een indrukwekkende stem die zowel intens als breekbaar is en krachtige, diepgaande teksten laat Porcelain id het publiek telkens verbluft achter.

Lees meer

Gabriel Rios

Popmuziek verandert voortdurend, maar er zijn wetmatigheden die constant blijven: volgens de overlevering heeft een artiest op zijn derde album zijn invloeden verwerkt. Hij zet een duideljke lijn uit...

Lees meer
  Gabriel Rios+ Porcelain id
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 26
  Avondkassa
  € 30