Videodroom 2022: Martin Kohlstedt x 'SON OF THE WHITE MARE'

VIDEODROOM is de jaarlijkse creatieve dream date tussen Kunstencentrum VIERNULVIER en Film Fest Gent: een eigenwijze mengelmoes van eclectische muziek en dito cultcinema. Van 12 oktober tot en met 22 oktober worden unieke audiovisuele voorstellingen en vers gecomponeerde soundtracks bij obscure films voorgesteld. VIDEODROOM 2022 wordt weer een spannende alternatieve trip doorheen de nachten van FFG.

De Duitse experimentele pianist-componist pianist Martin Kohlstedt maakt de delicate afweging tussen elektronica en klassiek. Na Tag (2012), Nacht (2014) en Strom (2017) breide hij een vervolg aan zijn contemplatieve melodieën en elektronische landschappen op Ströme (2019). Op zijn recentste plaat ‘FLUR’ (2020) weet hij vleugelpiano, synthesizers en elektronica vernuftig te combineren. 

Tijdens Videodroom voorziet hij cultfilm ‘Son of the White Mare’ live van een nieuwe soundtrack. De film is een geanimeerde Hongaarse fantasyfilm uit 1981 en wordt gezien als één van de grootste psychedelische geanimeerde meesterwerken. Het is een kaleidoscopische, kleurrijke maalstroom van mythische monsters en Scythische helden; deels ‘Nibelungenlied’ (het middeleeuwse heldenepos), deels ‘Yellow Submarine’. 

Martin Kohlstedt(DE)

De pianist en componist Martin Kohlstedt is een manusje van alles die confrontatie opzoekt door het experimenteren met muzikale grensovergangen.

Lees meer

Videos

Videodroom 2022: Martin Kohlstedt x 'SON OF THE WHITE MARE'
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 17
Avondkassa
€ 20