Innerwoud

+ dustbug

Innerwoud (Consouling Sounds) is de one-man-band van de Belgische contrabassist en componist Pieter-Jan Van Assche. 

Na het spelen in verschillende bands, van folk tot neoklassiek, begon hij solo op te treden waarmee hij zijn contrabas de volledige ruimte gaf om te spreken en te zingen. De muziek wordt vaak ambient, drone of neoklassiek genoemd. Drones worden live op elkaar gebouwd, wat een gelaagdheid van verschillende muzikale texturen vanuit de contrabas teweeggebracht worden. Het resultaat is een melancholische trip, wijd met een anonieme donkerheid die toch enige subtiele lichtpuntjes bevat.

Innerwoud bracht op zijn eentje het album Mirre uit in 2015, volgde daarna met collaboraties met onder andere Treha Sektori en Astrid Stockman. Hij schreef ook composities voor enkele dansvoorstellingen en is ondertussen deel van Dance of the Seven Veils: een moderne opera geregisseerd door Aïda Gabriëls, met Colin H. Van Eeckhout en vele anderen. In september 2022 komt hij met zijn tweede album Furie.

dustbug is het pseudoniem van Karel Thant, een eigenaardige geluidsarchitect die niets liever doet dan zich verschansen in een bolwerk van muziekapparatuur.

Van achter de kantelen begeleidt hij etherische soundscapes en breedgeschouderde drones. Op de achtergrond loeren allerlei mechanische geluiden en buitenaards gerinkel. Terwijl de grens tussen groezelige helderheid en geschraapte duisternis bewandeld wordt.

Innerwoud

Innerwoud gaat over diepe drones en harmonieën, begeleid door een subtiele, donkere melodie. Over een lyrische sound creëren zonder lyrics, in de warme schaduw van Ijslands en Canadese voorgangers....

Lees meer

  dustbug(BE)

  De eigenaardige geluidsarchitect die niets liever doet dan zich verschansen in een bolwerk van muziekapparatuur.

  Lees meer
   Innerwoud+ dustbug
   Koop tickets
   Deuren
   19:00
   Voorverkoop
   € 14
   Avondkassa
   € 17