DE PORTABLES: 25 JAAR

De Portables viert zijn 25-jarig bestaan met een titelloos album. De cultband groeide in al die jaren gestaag uit tot één van de meest succesvolle en geprezen acts in de Belgische muziekgeschiedenis.

Waar de band in de '90 nog aan de slag ging met postrock en indierock, verbreedde de muziek later van folkrock tot kraut, jazz, shoegaze en dub. Voor geen gat te vangen dus. Voor het gloednieuwe album de portables werd er een stevige scheut elektronica aan de muziek toegevoegd met Kasper Jordaens als nieuw bandlid en de Baron van Techno, Dave Clarke, als producer. Het resultaat:  een dijk van een plaat met vier lange, uitgesponnen songs waar psychedelische pop, electronica en postrock elkaar ontmoeten. 

"De heren Portables namen hun tijd voor dit album en vragen ook veel van de uwe, maar u krijgt er kwaliteit voor in de plaats."  8/10, Enola.

De Portables

Als naar de portables luisteren is zoals “op reis gaan zonder kompas of wegenkaart”, zoals De Morgen ooit schreef, dan moet bij de portables spelen iets zijn als: vertrekken met een wegenkaart,...

Lees meer
DE PORTABLES: 25 JAAR
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 17