Loshh + Bad With Phones

Loshh werd geboren in Nederland, heeft Nigeriaanse roots, groeide op in Dublin en woont in Londen. Hij werd grootgebracht met Gospel, leerde zichzelf drum en gitaar spelen en ontwikkelde een passie voor het schrijven. In 2016 werd zijn eerste zelfhulpboek gepubliceerd, waarna hij ook nog eens modellenwerk ging doen én poëzie ging schrijven. Niet voor één gat te vangen denken wij dan.

Tegenwoordig werkt hij vooral rond beeldende kunst, poëzie en geluid. Het resultaat is een unieke sound waar de invloed van King Sunny Ade en Fela Kuti sterk voelbaar is. Zijn eerste EP’s Ifarada en Akọle trokken meteen de aandacht van toonaangevende media als Pitchfork, Fader, i-D, Guardian, The Face en Crack Magazine. 

Bad With Phones begon als kind in de band te spelen van de kerk waar zijn vader pastoor was. Voor zijn eigen amusement begon hij subtiel r&b-riffs te spelen tijdens de diensten. Geïnspireerd door artiesten als Bootsy Collins, zocht en vond hij inspiratie bij zwarte artiesten die tegen de stroom in gingen.  Hij ging naar de Westminster University, waar hij in de klas zat met Michael Kiwanuka en Paolo Nutini. Hij groeide er als songwriter en performer.  Binnenkort krijgen we zijn eerste mixtape te horen. Verwacht een kruisbestuiving van elektronische beats, gitaar en R&B!

Loshh + Bad With Phones