Zwangere Guy & Lander Gyselinck

+ Niels Broos

Zwangere Guy en Lander Gyselinck. De één de meest gewiekste en beruchte tong van het land, de andere zich koppig met stokken loswrikkend uit het jazzkeurslijf richting ongeziene beat-oorden. Ze vonden elkaar in de eerste donkere pandemische dagen van 2020. De liefde voor avontuur in muziek verbond hen en een lang creatief proces ontsproot. Het resultaat: een gloednieuw album, Pourriture Noble.  

Zwangere Guy laat het harnas zakken en geeft in zijn eigen stijl het woord aan onzekerheden, kwaadheid en verdriet.  Lander Gyselinck houdt de drums voor het laatst en zoekt hier eerder als componist en arrangeur naar melancholie en kleur via melodie. Rauwe, uitgepuurde hiphop van ZG in dialoog met de ongetemde jazz van LG ... dat zal knetteren, daar in De Vooruit.

Support act Niels Broos is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz. Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo met wie hij samenwerkte op diens laatste Brainfeeder plaat.

Niels Broos(NL)

Niels Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo, met wie hij samenwerkte op diens laatste Brainfeeder plaat.

Lees meer

Zwangere Guy & Lander Gyselinck(BE)

Zwangere Guy en Lander Gyselinck. De één de meest gewiekste en beruchte tong van het land, de andere zich koppig met stokken loswrikkend uit het jazzkeurslijf, op zoek naar ongeziene beat-oorden.

Lees meer
  Zwangere Guy & Lander Gyselinck+ Niels Broos
  Uitverkocht
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 23
  Avondkassa
  € 26