Mauger

Muziek die de oren streelt, het verstand prikkelt en het hart een sprongetje doet maken. Dat is MAUGER, het geesteskind van zanger/gitarist Mauger Mortier. Met Jan Duthoy en Jakob Nachtergaele (Absynthe Minded) en Matthias Debusschere (ex-Sioen) vond hij gelijkgestemde zielen. De vier brengen uitgepuurde indiepop zonder franjes, met eenvoudige maar rake arrangementen en sublieme melodieën. Eels, Bon Iver en Phosphorescent, maar evengoed klinkende namen uit het verleden als Prefab Sprout en Nits komen voor de geest.

Op het nieuwe album 'SHINY' horen we elf kleurrijke nummers die in elkaar vastklikken met aanstekelijke melodieën, een ongedwongen samenspel en een pakkende kwetsbaarheid. Tijdens “Minute To Rest” waan je je meteen in een hangmat op een zonnige namiddag, waarna “Own Me” en “Nr 79” je daar meteen weer uitkieperen. Wilco, Daniel Norgren, Ben Howard, Phosphorescent of The Beatles zijn maar enkele namen die naar boven komen als we zoeken naar referenties. Maar luister vooral zelf, aanrader!

Mauger(BE)

Wilco, Daniel Norgren, Ben Howard, Phosphorescent of The Beatles zijn maar enkele namen die naar boven komen als we zoeken naar referenties voor de muziek van Mauger.

Lees meer
Mauger

Line-up