Mauger

+ Aszul (vi.be support)

Muziek die de oren streelt, het verstand prikkelt en het hart een sprongetje doet maken. Dat is MAUGER, het geesteskind van zanger/gitarist Mauger Mortier. Met Jan Duthoy en Jakob Nachtergaele (Absynthe Minded) en Matthias Debusschere (ex-Sioen) vond hij gelijkgestemde zielen. De vier brengen uitgepuurde indiepop zonder franjes, met eenvoudige maar rake arrangementen en sublieme melodieën. Eels, Bon Iver en Phosphorescent, maar evengoed klinkende namen uit het verleden als Prefab Sprout en Nits komen voor de geest.

Op het nieuwe album SHINY horen we elf kleurrijke nummers die in elkaar vastklikken met aanstekelijke melodieën, een ongedwongen samenspel en een pakkende kwetsbaarheid. Tijdens “Minute To Rest” waan je je meteen in een hangmat op een zonnige namiddag, waarna “Own Me” en “Nr 79” je daar meteen weer uitkieperen. Wilco, Daniel Norgren, Ben Howard, Phosphorescent of The Beatles zijn maar enkele namen die naar boven komen als we zoeken naar referenties. Maar luister vooral zelf, aanrader!

Aszul is de artiestennaam van de Belgische singer-songwriter Naomy de Medina. Ze is van Congolees-Hongaarse oorsprong en groeide op in Brussel, waar ze in 2019 haar muzikale carrière startte. Ze beschrijft haar muziek zelf als een mix van hedendaagse R&B met pop en zingt in het Frans. Voorbeelden van muzikale invloeden zijn Frank Ocean, Alicia Keys, Jhene Aiko en Hiatus Kaiyote. Afgelopen maand bracht ze haar eerste EP ‘Porcelaine’ uit. Daarin vertelt ze het verhaal van een vrouw die zich een weg probeert te banen in de muziekindustrie. Dit lijkt wel autobiografisch getuige nummers als ‘Je cours je cours encore’ en ’Meilleure’. Op deze eerste release in eigen beheer op haar zelfopgericht label werkt ze samen met Brö en Krisy. Een grote belofte als u het ons vraagt.

Aszul(BE)

Aszul beschrijft haar muziek zelf als een mix van hedendaagse R&B met pop en zingt in het Frans. Voorbeelden van muzikale invloeden zijn Frank Ocean, Alicia Keys, Jhene Aiko en Hiatus Kaiyote.

Lees meer

Mauger(BE)

Wilco, Daniel Norgren, Ben Howard, Phosphorescent of The Beatles zijn maar enkele namen die naar boven komen als we zoeken naar referenties voor de muziek van Mauger.

Lees meer

Videos

Mauger+ Aszul (vi.be support)
15.02.23
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16