Crooked Steps

+ The Yummy Mouths

Ergens langs de oevers van de Gentse Leie vonden drie vrienden elkaar in hun gedeelde passie voor vintage rock ’n roll & Buggle chips met geitenkaas. Sindsdien vormen gitaarreverb (Lou), walking basslines (Bas) en punchy drums (Thomas) de hoofdingrediënten van de ‘60’s surfrocksound die Crooked Steps typeert. Met songs die zo uit de soundtrack van een Tarantino film zouden kunnen komen won de band in 2020 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Via radiohitjes als ‘Sugar’ en ‘Daiquiri’ zette de band zijn eerste stappen richting het grotere publiek en brachten ze al menig festivalganger aan het dansen (Boomtown, OLT Rivierenhof, Zeverrock, Copacobana,…). Momenteel werkt de band aan zijn debuutalbum. Gevonden vreten voor old-school gitaargeweld-fans van artiesten als Link Wray, Dick Dale en hedendaagse acts als The Black Keys, Miles Kane, Mac Demarco en Allah-Las.

Het is garagerock, het is poppy postpunk, het is the Yummy Mouths. Met hun debuut EP “UGH!” introduceerde het drietal uit de Kempen de aardbol aan hun sound. Die aardbol reageerde bijzonder positief en the Yummy Mouths staat sindsdien op menig podium alles te geven. Naast al dat live plezier laat de band hier en daar ook eens een nieuwe single vallen. Alles amuse-bouche voor hun eerste langspeler die er weldra aankomt. Geniet alvast van hun catchy gitaren, dreigende bas en hitsige drums!

Crooked Steps(BE)

Winnaar van de Nieuwe Lichting (StuBru)! Denk schroeiende gitaren, catchy meebrulbare zanglijnen en een geweldig strakke ritmesectie, blues & garagerock. Voor fans van The Black Keys en Miles Kane!

Lees meer

The Yummy Mouths(BE)

Met hun debuut EP 'UGH!' vertelde ze de wereld dat ze meer views hadden, en dit gaan ze zeker blijven herhalen. Ondertussen blijven wij genieten van hun catchy gitaren, dreigende bas en hitsige drums!

Lees meer
Crooked Steps+ The Yummy Mouths