Doodseskader

+ Movulango

Ze zijn met twee, maar ze maken lawaai voor tien. Doodseskader is het nieuwe muzikale geesteskind van producer-muzikant Tim De Gieter (Amenra, FÄR) en drummer Sigfried Burroughs (The K., Onmens, PAARD., Kapitan Korsakov), twee heren met al heel wat topplaten en tourkilometers op de teller. De sound van Doodseskader bevindt zich ergens tussen Code Orange, Death Grips, Ghostemane, Show Me The Body en Xibalba, maar dan wel op hun geheel eigenwijze manier.

Debuutplaat MMXX: Year Zero kreeg meteen 4 sterren van Dansende Beren. Op nummers als Lepers hoor je een staalharde mix van metal, sludge en grunge. Op 18 november verschijnt opvolger Year One. Ook op deze plaat behoudt het duo zijn open geest en haalt inspiratie uit hip hop, techno en genre-overschrijdende acts als Show Me The Body, Ghostemane en Ho99o9.

Support act Movulango werd jaren geleden onder de vleugels genomen door Soulwax' DEEWEE label. Zijn debuut EP Mirror in Man is het bewijs dat je geen tijdslimiet moet stellen aan creativiteit. Het is het hoogtepunt van een vijf jaar durend proces, waarin hij samenwerkte met de Dewaele broers. Het resultaat klinkt alsof Beck samenwerkt met J Dilla. Verder horen we invloeden van Arthur Lee, The Flaming Lips, Spiritualized en Vangelis. Het is duidelijk het wachten waard geweest. 

Movulango(BE)

Movulango werd jaren geleden onder de vleugels genomen door Soulwax' DEEWEE label. Op zijn debuut EP 'Mirror in Man' horen we invloeden van J Dille en Beck tot Flaming Lips, Spiritualized en Vangelis.

Lees meer

    Doodseskader(BE)

    "Ze zijn met twee, maar ze maken lawaai voor tien" — Enola. "Een bijbelse plaag die losgelaten wordt op onze trommelvliezen" — Dansende Beren.

    Lees meer

    Videos

    Doodseskader + Movulango