All things Sdban: Bandler Ching + Adja

Het Gentse Sdban Records en Democrazy slaan de handen in elkaar voor een Gentse label night! 

Sdban Records startte in 2014 met de inmiddels legendarische Funky Chicken compilatie en is nu, naast een toonaangevend reissue-label voor Belgische jazz en grooves (als Sdban Records), ook een van de smaakmakers in de hedendaagse Belgische jazzscene (als Sdban Ultra) met schoon volk als Black Flower, Compro Oro, De Beren Gieren en ECHT! op het roster.

Bandler Ching, afkomstig uit Brussel, is de band rond componist en saxofonist Ambroos De Schepper (Kosmo Sound, Azmari en Mos Ensemble). Een feilloze mix van hedendaagse jazz, elektronica, trap, hip hop en global beats, gebaseerd op de vrijheid van expressie en improvisatie en uitgevoerd met een verbluffende overtuiging. Met de hulp van Alan Van Rompuy (Azertyklavierwerke), Federico Pecoraro (ECHT!) en Olivier Penu (Kel Assouf) zorgt de samensmelting van deze vier eigenzinnige artiesten voor vuurwerk. 

Op 27 januari 2023 verschijnt debuutalbum Coaxial uit via het door groove geobsedeerde Sdban Ultra label.  Van de vrijgevochten schoonheid van 'You Call It' en pulserende, losse beats van 'Awpril' tot het lumineuze 'Dag na Naamdag' geïnspireerd door warme winterherinneringen en wilde zomerdromen, De Schepper geeft de sax een nieuwe plaats in zijn muzikale sfeer. De albumtitel verwijst naar de verschillende muzikale invloeden van de bandleden die samenkomen rond één artistiek centrum. Dat centrum is 'Coaxial' - een uitgesproken geluid met een duidelijke identiteit, maar toch veelzijdig en moeilijk te categoriseren.

Adja is de Brusselse maker, zangeres en performer Adja Fassa, een artieste die snel een naam voor zichzelf maakt in België als multidisciplinair talent met grote plannen. Naast muzikante is ze eveneens theatermaakster, in de ontwikkelingsfase van wat ze zelf “Sophisticated Soul in een hybride concert-format” noemt: muziek staat centraal, waarbij haar liveshows geleidelijk aan een theatraal karakter krijgen. Ze vertelt verhalen via zang, begeleid door andere sensorische elementen zoals geur en symbolische visualisaties. Dit alles uit een verlangen om het (collectief) onderbewustzijn en vooral, de gevoelens die we ervaren op de kantelpunten van ons leven, te verbeelden naar een totaalbeleving. Recent bracht ze haar eerste single ‘Told you so’ uit, die binnenkort wordt opgevolgd door een tweede single en jawel, op 24 februari een debuut EP genaamd 'IRONEYE'. Dit in samenwerking met het groove-geobsedeerde label Sdban Ultra.

Verwacht naast optredens ook exclusieve merch, vinyl en exclusieve dj-sets. 

ADJA(BE)

ADJA is zonder twijfel één van de meest beloftevolle acts van 2022. Zangeres Adja Fassa brengt samen met gitarist Alexis Nootens eerlijke nummers waarin Soul, Jazz en R&B elkaar ontmoeten.

Lees meer

Bandler Ching(BE)

Bandler Ching kan je gerust een supergroep noemen, dankzij leden van o.a. Kosmo Sound, Azertyklavierwerke, ECHT! en Kel Assouf. Een mix van jazz, elektronica, trap, hip hop en global beats.

Lees meer
  All things Sdban: Bandler Ching + Adja
  15.03.23
  Deuren
  19:30
  Voorverkoop
  € 13
  Avondkassa
  € 16