Everything UK: "Getting it Back. The Story of Cymande" (Film)

Er zijn weinig Britse bands méér invloedrijk en mínder bekend dan Cymande, een troep zwarte muzikanten die tussen 1971 en 1974 drie fenomenale funkalbums maakte, waar niemand in de UK toen veel acht op sloeg, en vervolgens van de aardbol verdween. Tot ze één van de meeste gesampelde bands aller tijden werden (De La Soul, Gang Starr, The KLF, MC Solaar, Wu-Tang Clan, Fugees) en tot op vandaag muzikanten blijven beïnvloeden met hun ontegensprekelijk unieke mix van funk, soul, jazz, calypso en afrobeat. Getting It Back: The Story of Cymande doet niet alleen het verhaal van de band, maar ook dat van de vroege New Yorkse dj-scene en hoe het komt dat in Groot-Brittannië zelf niemand doorhad dat een groep zwarte muzikanten in Brixton geschiedenis aan het schrijven was. 

De film wordt geïntroduceerd door de legendarische dj uit Manchester, Mr. Scruff. Later die avond draait hij zelf in de Concertzaal van De Vooruit. 

Cymande

Cymande is een Britse funkband die in de vroege jaren '70 verschillende albums uitbracht. De negen leden waren stuk voor stuk Londenaars met Caraïbische roots.In 1975 kwam er een abrupt einde aan het...

Lees meer

  Mr. Scruff(UK)

  Platenmaker en paradepaardje van het Engelse Ninja Tune Label, bekend van hits als ‘Get A Move On’ en ‘Get On Down’, met een heerlijk eclectische muzieksmaak.

  Lees meer
  Everything UK: "Getting it Back. The Story of Cymande" (Film)
  Deuren
  20:30
  Voorverkoop
  € 10
  Avondkassa
  € 12