De 40 uur van Studio Brussel: Equal Idiots, High Hi, Meltheads, Mayorga

+ Eva De Roo ft. Double D, Stijn Van de Voorde & Thibault Christiaens, Silver Sisters

Equal Idiots
Het is alweer zeven jaar geleden dat Thibault en Pieter zich in onze studio kwamen voorstellen als finalist van De Nieuwe Lichting. Daarna werd Equal Idiots in volle vaart het boegbeeld van de Belgische garagerock werd. Vandaag staat de teller op twee vinnige platen, een spot op het hoofdpodium van Pukkelpop en een handvol nummer ééns in De Afrekening. Dat is een palmares waar je ‘hey ho, let’s go!’ tegen zegt.

High Hi
Het is weer druk in Leuven en High Hi heeft daar veel te maken. Het trio rond Anne-Sophie Ooghe werd lang onderschat, maar stak in volle pandemie zijn neus boven de Dijle met de Afrekening-hit ‘Daggers’. Vorige lente bevestigden ze met het pulserende ‘Return to Dust’, daarna gingen de festivals één na één op het plat. En terecht, want met deze band zal het ook in Gent ‘all cool, all fine’ worden.

Meltheads
Ook al ben je misschien niet de slimste jongen, dan nog zie je dat Meltheads een grote groep aan het worden is. Op liveshows is ‘Naïef’ meestal het toetje na een stevig diner van rappe punk, lekker gortige riffs en teksten die klinken als een uit de hand gelopen vakbondsbetoging. De voeten vooruit, het hart op de tong en de volumeknop op elf: wie Meltheads voor de eerste keer ziet, blijft wild kwijlend en met open mond achter.

Mayorga
Het is stilaan een cliché, maar daarom niet minder waar: wij hebben een dikke ‘girlcrush’ op Helena Mayorga Paredes en haar band. Met energieke, complexloze powerpop pakten ze enkele weken geleden de hoogste eer in De Nieuwe Lichting en op hun liveshows spat het spelplezier van hun gezichten. Voor de Vooruit mag er nog een schep bovenop, want voor de Gentse Paredes is onze verjaardag een thuiswedstrijd. 

Eva De Roo ft. Double D
Zij aan de mic, hij aan de knoppen en pas dan zullen ze in Gent weten wat het woord ‘vooruit’ echt betekent. Het vaste feestcomité van The Hive zet de zaal in lichterlaaie met hun simpele regels: hoop doet raven, meedoen is verplicht en geen enkele pleasure is guilty. Erop en De Roo-ver, met de dubbele D van Dikke Dansplaten. 

Stijn Van de Voorde & Thibault Christiaensen
De ene is even grijs als wijs, de andere even ros als rocker en samen delen ze een grenzeloze liefde voor een plank met zes snaren op. Deze twee kapoenen gaan van punk tot surf, halen de beste garagerock uit hun platenbak, rekenen af met de beste riffs van de voorbije jaren en kennen hun klassiekers van Hendrix tot Van Halen. En misschien – héél misschien – spelen ze iets van Oasis.   

Silver Sisters
Wat 2manydjs is voor Soulwax, zijn de Silver Sisters voor de Compact Disk Dummies. De broertjes Coorevits komen sinds kort niet enkel met keyboards en gitaren, maar ook met een dj-booth. Natuurlijk gooien ze er hun eigen remixen in, maar ze graaien ook zonder grenzen in de beste pop en dance voor alle sexy motherfuckers van Gent en omliggende werelddelen. 

Mayorga(BE)

Mayorga kennen we als gitariste Helena Mayorga Paredes. Na jarenlang podiumervaring op te doen bij bands zoals Pavlove, Aarde aan Daan en Noémie Wolfs komt ze nu naar buiten met haar soloproject.

Lees meer

Meltheads(BE)

Op liveshows brengt Meltheads een stevig diner van rappe punk, lekker gortige riffs en teksten die klinken als een uit de hand gelopen vakbondsbetoging. De voeten vooruit en het hart op de tong.

Lees meer

  High Hi(BE)

  High Hi waren finalisten bij Humo's Rock Rally 2014 en sindsdien stonden ze op alle podia van Vlaanderen. Ze spelen al stevige indie sinds 2010 maar onlangs begonnen ze ook duistere invloeden toe te...

  Lees meer

  Equal Idiots(BE)

  Het is alweer zeven jaar geleden dat Equal Idiots zich bij Studio Brussel kwam voorstellen als finalist van De Nieuwe Lichting. Daarna werd de band het boegbeeld van de Belgische garagerock.

  Lees meer

  Eva De Roo ft. Double D(BE)

  Het vaste feestcomité van The Hive zet de zaal in lichterlaaie met hun simpele regels: hoop doet raven, meedoen is verplicht en geen enkele pleasure is guilty.

  Lees meer
   De 40 uur van Studio Brussel: Equal Idiots, High Hi, Meltheads, Mayorga + Eva De Roo ft. Double D, Stijn Van de Voorde & Thibault Christiaens, Silver Sisters
   Deuren
   19:00
   Voorverkoop
   € 29
   Avondkassa
   € 32