De 40 uur van Studio Brussel: Brutus, STAKE, Psychonaut

Studio Brussel wordt 40. En dat gaan we vieren. Op 21 en 22 april nemen we 40 uur De Vooruit in Gent over. 40 uur feest voor 40 jaar Studio Brussel. 40 uur radio, bands, dj’s en veel meer. 

Brutus
What have we done? De nummer één van De Zwaarste Lijst gestrikt! De beste Belgische metalband van het moment was vorig jaar overal met het intense ‘Unison Life’, maar vond in hun waanzinnige tourschema toch een gaatje om met ons mee te vieren in hun eigen Gent. Of het nu jouw stem, het dak van de Vooruit of het drumvel van Stefanie Mannaerts is: hier moet en zal iets sneuvelen. 

STAKE
Met hun neus nog in de schoolboeken brak STAKE door als Steak Number Eight en schreven ze met ‘The Sea is Dying’ een nummer dat voor eeuwig en drie dagen in De Zwaarste Lijst zal staan. Niet dat ze daar na hun naamsverandering voor onderdoen: hun songs zijn van gelijke delen graniet en beton, hun shows staan gelijk aan totale overgave en wie op het einde niet in het zweet staat, mag in tweede zit terugkomen. 

Psychonaut
Sinds Psychonaut in 2020 de hoogste nieuwkomer was in De Zwaarste Lijst gaat het harder dan hard voor dit trio uit Mechelen. ‘Violate Consensus Reality’ bevestigde in 2022 alles wat we al wisten: Psychonaut is met zijn emotionele, melodieuze mix van stoner, hardrock en sludge-metal een boegbeeld van de Belgische muziek aan het worden. Of kort gezegd: een kopstoot tussen de nieren.In samenwerking met VIERNULVIER en Studio Brussel.

PSYCHONAUT(BE)

Mechels postmetalcollectief dat met 'Unfold The God Man' (2018) misschien wel dé Belgische metalplaat van 2018 uitbracht, in eigen beheer. Consouling ondersteunt het album; een samenwerking volgt.

Lees meer

STAKE(BE)

De atmospherische grunge core rockers van STAKE stellen een nieuw album voor: 'Love, Death & Decay'.

Lees meer

Brutus(BE)

Van dissonante noiserock via brutale metal tot bijna fragiele gitaren: BRUTUS beslaat een groot spectrum aan stijlen, die allemaal proper samenvloeien in hun geheel eigen stijl.

Lees meer
De 40 uur van Studio Brussel: Brutus, STAKE, Psychonaut
Uitverkocht
Deuren
17:00
Voorverkoop
€ 33
Avondkassa
€ 36

De ticketverkoop start op 21 februari, 11u.