Palmarium: Leya

+ Hun hun

Sinds 2018 heeft LEYA (New York) een plek ingenomen tussen vele werelden, door werk uit te brengen dat tegelijk middeleeuwse liederen, moderne folk en pop combineert.

LEYA’s debuut release The Fool (2018) introduceert veel van de core elementen: verstilling, eenvoudig aanvoelende nummers en een toegevoegde spanningsboog door viool en zang en harp. In 2020 kwam ‘Flood Dream’, dat door The New York Times werd beschreven als auditief equivalent van ontwaken in de mist van een slechte droom om te ontdekken dat je nog steeds gevangen zit in de nachtmerrie. Pitchfork hield de beschrijving dan weer kort op griezelig’. Dompel je onder in dystopische emoties tijdens de Palmarium avond met LEYA & Hun Hun.

Hun Hun is een Brussels duo van elektronische muziekproducenten Jimmy (Hun) en Noé (Hun). Ze gebruiken expressieve stemmen uit oude Turkse b-films om mini-odysseys te genereren die spelen met patronen en de herhaling van melodieën en oude ritmes. De composities van Hun zijn experimenteel, ambient en tijdloos.

De concertreeks PALMARIUM brengt zes avonden muziek naar de prachtige Plantentuin van het Gents Universiteitsmuseum! VIERNULVIERKunstmestDemocrazy & GUM kozen deze artiesten voor je uit:

Leya

Leya combineert middeleeuwse liederen, moderne folk en pop. Het resultaat is duister, dystopisch en dreigend.

Lees meer

Hun hun(BE)

Experimenteel, ambient en tijdloos, zo kan je de sound van het Brusselse duo Hun Hun best omschrijven.

Lees meer