Palmarium: Mabe Fratti

+ Radio Hito

Eén van de meest avontuurlijke en bijzondere platen van het afgelopen jaar staat op naam van Mabe Fratti, celliste en zangeres uit Guatemala. Haar “Se Ve Desde Aquí“ bevat heel aparte, zeer intuïtieve muziek die overwegend experimenteel klinkt maar op de meest melodische momenten aanleunt bij zowel Arthur Russell als Kate Bush (jawel, maar dan zonder de hits natuurlijk). 

Er zit vanalles in: free jazz, ambient, shoegaze en dream pop. Je hoort zelfs flarden Gregoriaanse gezangen en Sephardi muziek uit de Joodse traditie passeren. Haar cello is de basis, maar er komt een ferme laag vintage synths, drone, gitaren en field recordings bovenop, met dank aan een groep multi getalenteerde muzikanten, waarmee ze opnam in de WORM studio`s in Rotterdam en thuisland Mexico. Dit alles samen met haar zachte zang zorgt voor een op zijn minst bevreemdend geheel. Het leverde haar alvast lovende kritieken op van de hippe muziekkanalen Pitchfork, The Wire en the Guardian. 

Radio Hito is het project van Y.-My Zen Nguyen die met piano, electronica, trompet en haar lage stem nummers in het Italiaans brengt. Haar laatste release verscheen op Kraak.

De concertreeks PALMARIUM brengt zes avonden muziek naar de prachtige Plantentuin van het Gents Universiteitsmuseum! VIERNULVIERKunstmestDemocrazy & GUM kozen deze artiesten voor je uit:

Radio Hito

Radio Hito bouwt popmelodieën rond verhalen van haarzelf en van dichters. Met haar zachte stem, de Italiaanse teksten en een piano creëert ze een melancholisch universum.

Lees meer

Mabe Fratti(GTM)

Mabe Fratti's muziek is intuïtief, experimenteel en melodieus. Het spectrum van haar muziek reikt van free jazz, ambient en dream pop tot Gregoriaanse gezangen en Sephari muziek.

Lees meer