Boomtown 2023

Boomtown 2023 trapt de zomer én de Gentse Feesten af op vrijdag 14 juli. Zeven dagen lang, tot donderdag 20 juli, nodigen we jong talent en gevestigde acts uit binnen- en buitenland uit op 3 verschillende podia.

KOUTER & ALLES KAN

De kiosk op de Kouter wordt opnieuw het hoofdpodium voor gratis concerten en feesten. Met bands als STAKE, Dans Dans, Doodseskader en Meltheads mogen we een stevige dosis gitaren verwachten. Dj’s Dr. Rubinstein en het Amsterdamse discoduo Kamma & Masalo zorgen voor een dansbaar tegengewicht.

Nieuw dit jaar is het Alles Kan-podium, dat een plaats krijgt op de Kouter, in samenwerking met de jeugddienst van Stad Gent. Jonge programmatoren en collectieven krijgen er de kans om beloftevolle bands en artiesten te tonen. Meer nieuws hierover volgt binnenkort.

HA CONCERTS

In Ha Concerts, het voormalige Handelsbeurs, gaan traditioneel de betalende concerten door met boeiende acts uit binnen- en buitenland. Enfant terrible en rasperformer Alabaster DePlume mag de spits afbijten. Oracle Sisters - psychedelische folk om U tegen te zeggen - stelt haar langverwachte debuutplaat Hydra-nism voor. Whispering Sons werkt aan een nieuwe plaat. Op Boomtown krijgen we al een sneak peek te horen.

Ook fans van het zachtere werk komen aan hun trekken met Marble Sounds en Willy Mason. Met uitverkochte shows over de hele wereld zijn we maar wat blij dat we de slowcore en lo-fi pop van Michelle ‘Party Girl’ Gurevich op de affiche zien staan. Onze favoriete Puerto Ricaanse Gentenaar Gabriel Rios en Marina Herlop, een klassiek pianiste die potten breekt met haar prachtige stem, melancholische piano en elektronische percussie, mogen de concertreeks in Ha Concerts afsluiten.

Boomtown 2023 komt tot stand met de steun van KULeuven, VDK, Bolt, Cristal, Muziekclub Democrazy, Ha Concerts, VIERNULVIER, All Eyes On Hip Hop, Studio Brussel, Knack, Stad Gent, Alles Kan en de Vlaamse Gemeenschap.

PRAKTISCH

Concerten op de Kouter zijn gratis, Ha Concerts is betalend.

Marina Herlop

Marina Herlop mengt melancholische piano, elektronische percussie en elegante vocale lijnen.

Lees meer

Kamma & Masalo(NL)

Het Amsterdamse Koningsduo van de disco, Kamma & Masalo, is al jaren bezig aan een steile klim in de dancescene. We zagen ze al op festivals als Dekmantel, DGTL en Dimensions.

Lees meer

Willy Mason

De sweetheart van de indiewereld maak wondermooie singer-songwriter nummers met een cynische ondertoon.

Lees meer

  Marble Sounds(BE)

  U kent zonder twijfel het nummer 'Leave A Light On', maar Marble Sounds heeft nog heel wat meer in zijn mars.

  Lees meer

  Whispering Sons(BE)

  Whispering Sons' donkere en atmosferische geluid bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel.

  Lees meer

  Doodseskader(BE)

  "Ze zijn met twee, maar ze maken lawaai voor tien" — Enola. "Een bijbelse plaag die losgelaten wordt op onze trommelvliezen" — Dansende Beren.

  Lees meer

  Meltheads(BE)

  Op liveshows brengt Meltheads een stevig diner van rappe punk, lekker gortige riffs en teksten die klinken als een uit de hand gelopen vakbondsbetoging. De voeten vooruit en het hart op de tong.

  Lees meer

   Michelle Gurevich

   Rokerige ballades, fatalistische teksten en een melodramatische flair. Grandioos en bijzonder intiem tegelijk. Michelle Gurevich weet hoe ze het dramatische en het oprechte moet laten versmelten.

   Lees meer

   STAKE(BE)

   De atmospherische grunge core rockers van STAKE stellen een nieuw album voor: 'Love, Death & Decay'.

   Lees meer

   Dr. Rubinstein(IL)

   Therapeutische danssessies met hypnotische techno, vleugjes acid en 90's bangers. Dr. Rubinstein verzorgt je. En goed ook.

   Lees meer

   Dans Dans(BE)

   Het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Jacques (Lyenn en bassist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU).

   Lees meer

   Gabriel Rios

   Popmuziek verandert voortdurend, maar er zijn wetmatigheden die constant blijven: volgens de overlevering heeft een artiest op zijn derde album zijn invloeden verwerkt. Hij zet een duideljke lijn uit...

   Lees meer