Ansatz der Maschine

+ Driftwood

In 1908 vond aan de oevers van de Siberische Rivier “Tunguska” de grootste explosie ooit gemeten plaats. Tachtig miljoen bomen werden vernield over een gebied van 2150 km2, maar de inslagkrater werd nooit gevonden. Het blijft dan ook een mysterie wat er precies gebeurde.

Deze beklijvende gebeurtenis inspireerde Ansatz der Maschine om een album te schrijven over hoe tijd en ruimte tegelijk een gigantische, maar ook slechts een heel relatieve impact kunnen hebben. Een album dat ook focust op het instabiele moment van het vallen zelf, het intense moment waarop je volledig overgeleverd bent aan de kracht van de natuur en je jouw lot niet zelf in handen hebt.

Op hun kenmerkende manier creëren ze een bevreemdende en zachte feeërieke wereld waarbij field recordings en samples samensmelten met klassieke instrumenten in een harmonische chaos - zoals hoe het er in de natuur of in het leven ook aan toe gaat. 

Afscheid na 20 jaar - laatste concert

Na 20 jaar en heel wat onvergetelijke club/festivalshows en tours eindigt Ansatz hun warme verhaal in schoonheid. Op de plaat staan naast een hoop nieuwe songs ook herwerkingen van oude iconische songs waarvan enkele uitgroeiden tot “Duyster” classics.

Dit laatste concert van de laatste tournee wordt een extra groot feest, waar later nog extra muzikale vrienden voor worden uitgenodigd. Line-up tba.  

Ansatz Der Maschine

Ansatz Der Maschine is oorspronkelijk begonnen als een eenmalig project van soundtechnici Mathijs Bertel en Alexander Baert. Ondertussen is de Kortrijkse groep al uitgegroeid tot een briljante 8-...

Lees meer

Driftwood(BE)

DRIFTWOOD is de Belgisch-Amerikaanse samenwerking rond architect-muzikant Sam De Bock en muzikant-componist Patricia Vanneste (Sohnarr, Hydrogen Sea, ex-Balthazar).

Lees meer
Ansatz der Maschine+ Driftwood
za 09.12.23
Uitverkocht
Deuren
19:15
Voorverkoop
€ 21
Avondkassa
€ 25

Dankzij NMBS reis je met het Bravo! Ticket aan halve prijs van en naar het concert. Je vind de kortingscode op je concertticket. Voordelig voor het milieu en je portemonnee!