Nordmann: Alarm!

Dat hun combinatie van de vrijheid van impro-jazz met de kracht van rock hen een tweede plaats op Humo’s Rock Rally 2014 zou opleveren, had niemand verwacht. 

Op hun debuut Alarm! (2015) wisten ze de power van hun performances op plaat te capteren terwijl The Boiling Ground hen een tour van meer dan 50 optredens opleverde in o.a. België, Nederland en Duitsland. Passages op Gent Jazz en Jazz Middelheim werden gelauwerd en hun optreden op Pukkelpop 2017 werd door De Morgen zelfs gebombardeerd tot tweede beste concert van het festival. In 2020 verrast Nordmann met een compleet nieuwe sound op In Velvet, een gelaagd studioalbum dat zich als een warm deken om de luisteraar slaat en waarop rock ingeruild wordt voor elektronica. De plaat werd door Humo gedoopt tot, dixit: 'de beste Belgische plaat van het jaar'. Voor de live shows van In Velvet werd een 5de bandlid gezocht en gevonden met pianist en gitarist Thijs Troch.

In afwachting van hun volgende album speelt Nordmann eenmalig hun debuutalbum Alarm! in de huidige bezetting.

En voor wie na het concert verder wil genieten van dit werveldende debuutalbum: speciaal voor deze avond komt er een vinyl repress van Alarm!

Nordmann(BE)

Nordmann beschikt over een sound vol verbeelding en suggestiviteit, spanning en ontlading. Het is zowel de weldadige roes als de instant kick voor zij die nood hebben aan een avontuur.

Lees meer
Nordmann: Alarm!
21.09.23
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18

Deze show kan helaas niet doorgaan. Ticketkopers worden via mail op de hoogte gebracht. Bij vragen kan je terecht op contact@democrazy.be