Brutus

+ No Prisoners

Brutus is het Belgische godenkind binnen de progressieve rock- en metalscene. Met een unieke mix van post-rock, hardcore, prog-rock en metal walst ze de muziekwereld al enkele jaren plat. Powertrio en gouden combinatie achter Brutus is zingende drummer Stefanie Mannaerts, gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders. Hun debuutalbum Burst (2017) en opvolger Nest (2019) werden overstelpt met superlatieven door media in binnen- en buitenland. 

Na uitgebreide tours in zowel Europa als Noord-Amerika hebben ze een haast onverwoestbare live-reputatie opgebouwd. Met nieuw album Unison Life (2022) touren ze dit jaar door de U.S.A., spelen ze op maar liefst 26 festivals en doorkruisen ze dit najaar met hun clubtour Europa en de U.K. Verwacht je live aan een stevige en energetische set met meesterlijke baslijnen, etherische postrock en een hoog hardcore/punk-gehalte. Stefanie neemt je met haar duizelingwekkende stem mee doorheen melodieuze en staalharde lyrics. Straffe kost!

★★★★ - Wat Brutus gedaan heeft: de lijn van de vorige twee platen op uitstekende wijze voortzetten. - Humo

Over hun passage in de AB: ★★★★½ - Geef Stefanie Mannaerts godverdomme een standbeeld. Houw haar uit marmer, giet haar in brons of snijd haar uit eik, maar zorg dat ze de eeuwen doorstaat, want ook onze volgende generaties moeten weten wie die wonderlijke vrouw is. En die twee heerlijke mannen rond haar verdienen ook minstens een buste, élk! - De Morgen

No Prisoners(BE)

Nieuwe band rond Pieter-Paul Devos (RKTKN, Kapitan Korsakov). Met Harry Descamps (Whorses) op gitaar & zang, Leander van het Groenewoud (Alex Verdi) op bas & zang en Pieter De Wilde (RKTKN) op drums.

Lees meer

Brutus(BE)

Van dissonante noiserock via brutale metal tot bijna fragiele gitaren: BRUTUS beslaat een groot spectrum aan stijlen, die allemaal proper samenvloeien in hun geheel eigen stijl.

Lees meer

Videos

Brutus + No Prisoners
Uitverkocht
Deuren
20:30
Voorverkoop
€ 27
Avondkassa
€ 31