Melanie De Biasio

Extra show

Geïnspireerd door haar grootouders' migratieroute van Italië naar België, reisde muzikante Melanie De Biasio naar een klein Italiaans dorpje in de bergen, op zoek naar haar roots. Met lichtgewicht opnameapparatuur en een oude camera trok ze de natuur in voor urenlange wandelingen waarop ze ‘texturen’ registreerde: het waaien van de wind, het kabbelen van beekjes, vogelgezang, geblaf, kerkklokken en getuigenissen van toevallige ontmoetingen. 

Eenmaal terug in België, smeedde ze samen met trouwe muzikale metgezel Pascal Paulus deze elementen tot Il Viaggio (oktober 2023) haar vierde album en bedachtzaam meesterwerk bestaande uit twee delen: "Lay Your Ear To The Rail" en "The Chaos Azure." 

Op Il Viaggio horen we de bijzondere kunstenares die De Biasio is: haar unieke frasering; haar donkere en tegelijk zwoele en warme stem; en het vermogen een universum van stilte en tijd te creëren die alle hectiek van deze tijd achter zich laat.

Melanie De Biasio(BE)

Belgisch-Italiaanse Melanie De Biasio startte haar carrière volledig in jazz, met een opleiding zang en dwarsfluit aan het Brusselse Conservatorium. Maar pas toen ze haar zachte jazzmuziek liet...

Lees meer

Videos

Melanie De BiasioExtra show
ma 04.03.24
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 40
Avondkassa
€ 40

De ticketverkoop start op woensdag 13 september om 11 uur