Meis

Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt  Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.

Meis werd geboren in Amsterdam als Aysha de Groot en groeide op met muziek. Als derde generatie ‘De Groot’ was het eigenlijk ondenkbaar dat ze ook maar iets anders zou overwegen. Sinds 2018 timmert ze als Meis hard aan haar solocarrière. Ze werd uitgeroepen tot OOR-talent, won de songwriters competitie Mooie Noten en deed de support bij o.a. Bazart. Daarnaast is ze backing vocalist bij Eefje de Visser en bij de band Someone.  In 2020 verscheen haar EP Een dat werd omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen’. 

In het nieuwe hyper-persoonlijke album Zwart/Wit dat in het voorjaar van 2024 verschijnt, zingt De Groot over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde. Je herkent haar warme, intieme, maar toch schurende geluid. Maar Zwart/Wit is nóg directer, komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer, dat hoor je onder andere op singles 'Zonder' en 'Los'. 

Intense voordracht, onnadrukkelijk charisma en een krachtige aanwezigheid” ✭✭✭✭ - Menno Pot, De Volkskrant 

Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

Meis(NL)

Nederpop met een warm, intiem maar ook schurend en rauw geluid, geïnspireerd door Phoebe Bridgers, Dodie, Big Thief en James Blake.

Lees meer
Meis
16.04.24
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 17
Avondkassa
€ 18

Wegens productionele problemen wordt dit concert verplaatst naar 16 april 2024 in Trefpunt. Ticketkopers werden per mail op de hoogte gebracht.

Line-up