Ivy Falls

Met Ivy Falls springt Fien Deman in het diepe. Het is haar soloproject, nadat ze met de orkestrale pop van I will, I swear hartkamers herinrichtte en eerder samenwerkte met Illuminine en Satin Jackets. Het nieuwe album toont haar liefde voor indie pop / folk, met invloeden van Julia Jacklin, Nick Drake, Feist en Sufjan Stevens.

Na twee EP’s, 'Mean Girls' (2017), ' The Light' (2019), volgt In 2024 haar debuutalbum. Deman schreef het toen ze scheuren in haar leven zag ontstaan na een relatiebreuk, het verlaten van haar thuis en in een tijd van onzekerheden terecht kwam. Schrijven was een manier om haar te heroriënteren en te ontdekken waarmee ze haar lege 'huis' kon vullen. Als een soort neveneffect ontstond er een album. Alles kreeg een andere vorm aan: een nieuw leven, plek, mensen en een heel eerlijk album. Dit klinkt als de beste outro voor de verwarrende tijd die je twintiger jaren kunnen zijn.

Fien's kenmerkende stem speelt zoals voorheen de hoofdrol in elk nummer, maar toont maturiteit en schakeringen als nooit te voren. Live laat Fien zich omringen door Trui Amerlinck (Tsar B, Mayorga), Jasper Morel (Black Box Revelation) & Simon Raman (Steiger). 

Voor fans van The Bony King of Nowhere, Sam De Nef, Camille Camille, Pitou.

Ivy Falls(BE)

Ivy Falls is het soloproject van Fien Deman. De band combineert pastelroze pop en subtiele electronica.

Lees meer
Ivy Falls
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 16
Avondkassa
€ 19