Het zesde metaal

Extra show!

Moeten we Het Zesde Metaal nog uitgebreid voorstellen? Met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’, en bejubelde en bekroonde albums als Nie Voe Kinders, Calais en Skepsels is de band rond Wannes Cappelle niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. Binnenkort verschijnt Het langste jaar, het zesde album al van de band, en ontstaan in emotionele omstandigheden.

Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens in als een bom, en het inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Pintens zette de pet van producer op en leidde de band de zomer van het jaar daarop de studio in om nog een laatste keer alles te geven. 

Een maand na de opnames stierf hij. Het langste jaar is een muzikale neerslag geworden van de hevigste periode uit de geschiedenis van de band, maar is tegelijk wellicht de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen. We horen u nu al meeneuriën! 

In samenwerking met Ha Concerts.

Videos

Het zesde metaal Extra show!
do 21.03.24
Koop tickets
Deuren
19:15
Voorverkoop
€ 27
Avondkassa
€ 31

Dankzij NMBS reis je met het Bravo! Ticket aan halve prijs van en naar het concert. Je vind de kortingscode op je concertticket. Voordelig voor het milieu en je portemonnee!