Pearl & the Oysters

Pearl & The Oysters is het Frans-Amerikaanse duo Juliette Pearl Davis & Joachim Polack. Het duo ontmoette elkaar op de middelbare school in Parijs en kreeg meteen een band door hun gezamenlijke liefde voor jazz uit de jaren 70 en space age pop uit de jaren 90. Sindsdien maken ze samen muziek en staken ze de Atlantische Oceaan over. 

Na vier jaar in de open DIY-scene van Gainesville, Florida, trok Pearl & The Oysters naar Los Angeles, waar ze in contact kwamen met lokale artiesten en de laatste hand legden aan hun nieuwste album Coast 2 Coast, dat eerder dit jaar verscheen op Stones Throw. 

Coast 2 Coast is een kleurrijke cocktail van geluiden en esthetiek: de moerassen van Florida en de zandstranden van L.A. onder een spiegelende zon; een radio die een verre uitzending oppikt voordat hij afstemt op een oldies popzender; beukende golven die versmelten in het geluid van Juliette's white noise machine. Gasten op het album zijn onder andere Lætitia Sadier (Stereolab), Riley Geare (Unknown Mortal Orchestra), Alan Palomo (Neon Indian), Dent May en Alex Brettin (Mild High Club). 

Na de release van Coast 2 Coast heeft het duo de wereld rondgetoerd en voorprogramma's verzorgd voor artiesten als TV Girl en Babe Rainbow. Ze plannen om eind 2023 een EP uit te brengen met remixen van het album, van de hand hun vrienden en favoriete muzikanten Salami RoseJoe LouisVicky Farewell en nog veel meer!

Pearl & The Oysters(US)

Een kleurrijke cocktail van geluiden, ontsproten aan het duo’s gezamenlijke liefde voor jazz uit de jaren 70 en nineties space age pop.

Lees meer

Videos

Pearl & the Oysters
za 20.01.24
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 13
Avondkassa
€ 16