Alela Diane

Singer-songwriter Alela Diane uit Portland staat bekend om haar prachtige indie-folkliedjes. Haar zesde album Looking Glass kwam er te midden van heel wat persoonlijke verandering. Ze verkocht het huis waarin ze getrouwd was, scheidde en hertrouwde. Het huis waar ze moeder werd van twee kinderen. Een bitterzoet afscheid. 

Zo groeide Looking Glass - een verwijzing naar 19de-eeuwse woord voor spiegel - tot een portaal naar verleden en toekomst en een reflectie op alles daartussenin. 

Het is haar eerste album geproduceerd door Tucker Martine en georkestreerd door Heather Woods Broderick. Opvallende gastmuzikanten zijn onder andere Carl Broemel, Scott Avett, Eli Moore en anderen.

Diane houdt van de gelaagdheid van het verleden, die kan doorsijpelen in hedendaagse en alledaagse objecten en momenten. Niet toevallig verhuisde ze na de opname met haar familie naar een Victoriaans huis uit 1892 in Zuidoost-Portland. De renovatie was een liefdevolle taak en een manier om haar dochters wat magie uit haar eigen jeugd te geven. Het is die hang naar laagjes die ook naar voren komt in de muziek. Een knus americana-deken van een muzikante op kruissnelheid.

Alela Diane(US)

Alela Dian is dé selfmade vaandeldraagster van de new folk-beweging. Intussen heeft de muzikante vier albums uit; met 'Cusp' staat een vijfde plaat gepland voor begin 2018.

Lees meer

Videos

Alela Diane
za 02.03.24
Koop tickets
Deuren
19:15
Voorverkoop
€ 25,50
Avondkassa
€ 29,50

Dankzij NMBS reis je met het Bravo! Ticket aan halve prijs van en naar het concert. Je vind de kortingscode op je concertticket. Voordelig voor het milieu en je portemonnee!