Dub Up Live: African Head Charge

+ UFO Collective + Aardpeer + Dub-Up Hifi

Na 3 uitverkochte Dub Up soundsystem sessies, brengen Democrazy & Dub Up nu Dub Up Live: een avond gevuld met live muziek, gefocused op dub & reggae in al zijn verschillende vormen. 

Voor deze eerste editie brengen we African Head Charge naar de Vooruit, mede opgericht door legendarisch producer Adrian Sherwood en geleid door Bonjo Iyabhinghi Noah. Het Londense collectief heeft in ruim 40 jaar een cultstatus opgebouwd door hun mix van psychedelische dub, roots reggae en hedendaagse electronica. Hun epische live shows zijn gebouwd op percussie, pulserende bass ritmes en de intrigerende klanken die ze uit hun synths en elektronische instrumenten toveren. Ze brachten net nog net A Trip to Bolgatanga uit, hun eerste studio album in 12 jaar. Maak je klaar voor een On U Sound trip in het African Headcharge universum!

Het Unlisted Fanatic OuttaSpace ofwel UFO Collective beleefde in 2023 een geweldig jaar. Ze speelden internationale gigs in Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland … en bevestigden op lokale bodem met een killer set op het Dour Festival. Unlisted Fanatic, Belgisch prominentste dub producer, zoekt samen met Moonshine Horns en MariJah de grenzen van het dub genre op. Door het verwerken van afro, ethio en jazz-invloeden liften ze hun veelzijdig optreden naar een ander universum. Als verzilvering van de afgelegde weg zag het collectief eind 2023 hun afro dub track 'Ubuntu Time' en 'Black Man' uitgebracht op OBF's Dubquake records, het grootste dub label van het moment. Het UFO Collective zet de reis verder in 2024 met nieuwe releases en een performance op Democrazy's Dub-Up Live.

AARDPEER is een opkomende dub band uit Gent, de sound van de band is een sublieme mix van traditionele dub aangevuld met moderne invloeden uit o.a. jazz en reggae, wat AARDPEER zowel dansbaar als experimenteel maakt. Let's dance! 

Dub-Up Hifi: Soundsystem, platenlabel, radioshow & de gastheren van de Dub Up sessies. Verspreiden reggae in al zijn vormen sinds 2016 door middel van woord, kracht & geluid.

African Head Charge(UK)

African Head Charge is een wereldwijd geprezen baanbrekend dub-reggae ensemble. Ze versmelten oerritmes met zware psychedelische dub, rootsreggae en 21e-eeuwse elektronica.

Lees meer

  UFO Collective(BE)

  Invloeden van afro, ethio en jazz worden verwerkt in een veelzijdig optreden dat niet alleen geschikt is voor het soundsystem, maar ook is uitgerust om het podium te rocken.

  Lees meer

  Dub Up Hifi(BE)

  Dub-Up Hifi is een Belgisch soundsystem, opgericht eind 2016, om reggaemuziek in een soundsystem stijl naar de mensen te brengen.

  Lees meer

  Videos

  Dub Up Live: African Head Charge+ UFO Collective + Aardpeer + Dub-Up Hifi
  Deuren
  20:30
  Voorverkoop
  € 27
  Avondkassa
  € 29