Big next: Egyptian Blue

+ Purrses

Egyptian Blue overdondert met hun hoekige, groovy post-punk. Ze brengen nummers met een bepaalde urgentie en een grote focus op het lyrische van de teksten. Daarvan zijn nummers als ‘Collateral’ en ‘Nylon Wire’ het bewijs. 

Hun twee veelgeprezen EP's, beide uitgebracht via Yala! Records hebben de band uit Brighton tot een overtuigende band gemaakt. Vorig jaar verscheen het debuutalbum A Living Commodity, dat door de critici omschreven wordt als “verschroeiend en meedogenloos”. Het beste compliment, wat ons betreft.

Voor fans van Italia 90, DEADLETTER, LIFE, Hotel Lux en Public Body

"En of het de hype waard is, maar dat zagen velen uiteraard wel al aankomen. De mix van donkere gitaren, gierende intensiteit en verschroeiende spanningsbogen zorgden er enkele jaren geleden al voor dat veel gitaarlievende harten sneller gingen slaan. "- Dansende Beren

Support bij deze komt van Purrses; ontstond aan het begin van de lockdown, als live band. Laura, die de teksten componeert en schrijft, komt oorspronkelijk uit Marseille en stelde een band samen met Arno De Bock (drums), Michiel De Maeseneer (toetsen), Gildas Bouchaud (bas) en Anatole Damiens (leadgitaar).

Verwacht arty rock shuffle en popaccenten vermengd in een songwriting die een zeker naïef cynisme uitstraalt.

Purrses(BE)

Purrses is al een tijdje de Brusselse rockscene aan het veroveren met zuivere energie, soulachtige grooves en melodische punk.

Lees meer

    Videos