All Things Sdban: Oriana Ikomo + HONEY + Orson Claeys

Sdban Records en Democrazy slaan de handen opnieuw in elkaar voor een fijne showcase vol vers jazztalent. Met releases van o.a. Stuff., De Beren Gieren, Steiger, TaxiWars, ECHT!…. is het label mee verantwoordelijk voor het succes van een nieuwe golf cutting edge Belgische jazz artiesten. Op het programma voor deze editie van de Sdban labelnight: Oriana Ikomo, Honey en Orson Claeys.

ORIANA IKOMO

Oriana Ikomo is een pianiste en zangeres uit Brussel. Ze realiseerde haar eerste album THE LOVE I HAD in november 2022 en haar talent belooft ook in 2024 vruchten af te werpen, dat is te zien aan haar nieuwste single 'IMMA PLEASER'. Haar muziek is een magische mix van zachte maar ook krachtige melodieën, gedragen door een jazzy kleurenpalet en minimalistische R&B beats. Met een mysterieuze rust en krachtige stem brengt ze haar rauwe teksten over alle aspecten van de liefde. Haar nummer ‘If’ maakt deel uit van de soundtrack van de VRT-reeks Roomies en ze is een van de finalisten van De Nieuwe Lichting 2023. Haar unieke sound en sterke visuele identiteit maken haar tot een van de meest veelbelovende artiesten in het Belgische landschap. Voor liefhebbers van Solange, Sampha en Celeste.

HONEY

HONEY is Lukas Somers (Yong Yello, SOLAK, Otto Kintet), Gerben Brys (Crazy Men, Ottla, Moonboat) en Olivier Penu (Bandler Ching, Kel Assouf, Calicos). Dit instrumentaal trio ontstond uit een jarenlange connectie als ritmesectie voor verschillende projecten. Groove, sobere melodieën en een rijk klankenpalet zijn de bouwstenen voor hun muzikale taal. De composities, die collectief ontstaan vanuit jams, worden beïnvloed door Funk, Soul, Jazz en Gospel: Al Green meets D’Angelo meets Ahmad Jamal. Ze hebben net een eerste EP afgewerkt met 5 nummers, opgenomen en gemixt door Peter Desmedt in Studio Ledeberg. Ze werkten hiervoor ook samen met Amerikaanse Hammond-speler Jake Sherman (bekend van oa. Meshell Ndegeocello, Andrew Bird, Bilal) en Wout Gooris op CP-70, piano en synths. Hun eerste single ‘Bossa Dolce’, uitgebracht op 15 maart, werd warm onthaald en een tweede is al in de maak, met gasten zoals Jozef Dumoulin en percussionist Sep François.

ORSON CLAEYS

Orson Claeys is het pas afgestudeerde wünderkind van de Gentse jazz scene, al was die uitkomst niet in de sterren geschreven. Claeys die in een niet-muzikale familie opgroeide, vond op eigen houtje zijn weg naar een brede waaier aan vormende genres als hip-hop, rock en jazz. Gebeten door het pianovirus, sloot Claeys zich aan bij de kunstacademie, waar zijn muzikale ontdekkingsreis pas echt begon. De ultieme eye-opener kwam er op 17-jarige leeftijd toen Claeys in aanraking kwam met het werk van de legendarisch jazz- en funkpianist Herbie Hancock.  Aan het Koninklijk Conservatorium kreeg Claeys de kans om zich onder te dompelen in zijn zielsgenre. Onder begeleiding van gerenommeerde artiesten als Nathalie Loriers en Diederik Wissels krijg hij er de kans om zijn eigen sound te ontwikkelen die jazz vlotjes combineert met oriëntaalse muziek en hiphop. Hij leerde er verschillende culturele invloeden en muzikale genres te verweven tot een rijk tapijt van geluiden en emoties.

Orson Claeys

Het pas afgestudeerde wünderkind van de Gentse jazz scene vond op eigen houtje zijn weg naar een brede waaier aan vormende genres als hip-hop, rock en jazz.

Lees meer

Oriana Ikomo

Met een stem die een kleurenpalet aan zowel zachte als krachtige melodieën draagt, stelt Oriana alle aspecten van de liefde bloot.

Lees meer

HONEY

Groove, sobere melodieën en een rijk klankenpalet zijn de bouwstenen voor hun muzikale taal.

Lees meer

Videos

All Things Sdban: Oriana Ikomo + HONEY + Orson Claeys
08.05.24
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 14,50
Avondkassa
€ 16