MONO

Oath European tour ft. Chamber Ensemble

MONO, de 4-koppige instrumentale rock band uit Tokiowerd oorspronkelijk opgericht in 1999. Hun fluïde orkestrale arrangementen en shoegaze gitaargeluid komt hoog aangeschreven; zozeer zelfs dat de muzikale bekwaamheid van de band en hun divers klankenpalet het rock genre hebben overstegen. Zoals het Britse muziektijdschrift NME ooit zei: "This is music for the Gods.". 

Tot de pandemie de wereld lamlegde in 2020 werd existentialisme beschouwd als iets voor stoners. Maar door het stilvallen van het openbare leven werden existentiële kernvragen als 'Wat is ons levensdoel?' en 'Wat doen we met onze beperkte tijd in dit leven?' plotsklaps bijzonder urgent voor bijna iedereen op deze planeet. MONO daagde zichzelf vervolgens uit tot een eerlijk onderzoek en antwoordde met hun 11e album, 'Pilgrimage of the Soul', uitgebracht in september van het volgende jaar. Het debuteerde op #85 op Billboard’s General Album Sales in de VS, en #2 op Alternative New Artist Albums.

In 2022 begon de band aan een nieuwe soundtrack voor de documentaire "My Story, the Buraku Story", geregisseerd door Yusaku Mitsuwaka. Na landelijke premières hetzelfde jaar, ontving de film de eerste plaats in de Cultural Film Award op de 96th Kinema Junpo Best Ten.

2024 markeert het 25-jarig jubileum van MONO. Ter viering brengt de band op 14 juni hun 12e album “OATH” uit. Het album is opnieuw geproduceerd met Steve Albini. Live spelen ze met een volledig kamerorkest, dat met ongehaaste elegantie en ongeëvenaarde sfeerzetting het album naar nieuwe hoogtes tilt.

***

Samenwerking met Kunstencentrum VIERNULVIER.

Mono(JP)

Mono is uniek: het Japanse instrumentale viertal heeft veel imitators, maar blijft superieur. Het grootste doel is: de luisteraar doen voelen, en daar slaagt de band al 10 jaar en 6 platen lang...

Lees meer
MONOOath European tour ft. Chamber Ensemble
wo 23.10.24
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 35
Avondkassa
€ 39

Ticketing start op 19 april om 11u.

Line-up