Ufomammut

+ Huracán

UFOMAMMUT is een Italiaans trio dat als sinds 1999 onvermoeibaar aan de weg timmert. Hun handelsmerk: trage, slopende doom metal met een fikse scheut psychedelica. En zoals elke goede psychedelische trip is de muziek van Ufomammut onlosmakelijk verbonden met beeldende kunst. Gitarist Poia en bassist/zanger Urlo zijn stichtende leden van het grafische collectief Malleus en beschrijven hun langere composities "als een schilderij", kwestie van het belang van beeldende kunst in hun muziek te onderstrepen. 

Hun laatste plaat ‘Fenice’ - de eerste met drummer Levre - is een conceptplaat die uit één lange track bestaat, verdeeld in zes delen. Fenice is een uitgesponnen innerlijke bespiegeling over wedergeboorte, uiteraard overgoten met de enige echte UFOMAMMUT-saus: zware riffs, synths en vocale effecten. 

Huracán: Een flinke dosis punkenergie, krachtige riffs, dynamisch drumwerk met een houding van uitdagende spot verzet de grenzen van post-metal. Ondanks de passie en woede, voel je ook een gevoel van triomf en bevrijding. Chaos en vreugde gaan hand in hand en verzachten de duistere randen van het genre zonder aan scherpte te verliezen.

Voor fans van YOB, Pelican, SUN O))), …

i.s.m. VIERNULVIER & DUNK


Powered by Lotto.

Huracán(BE)

Punkenergie, krachtige riffs en dynamisch drumwerk verleggen de grenzen van post-metal

Lees meer
Ufomammut+ Huracán
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 28
Avondkassa
€ 30