Trixie Whitley

Sommige mensen worden geboren in de muziek. Als 3 jarige stond Trixie op het podium samen met haar vader Chris Whitley. Als 10 jarige begon ze te drummen en een jaar later was ze al resident dj in clubs en musea. Als jonge tiener toerde ze met dansgezelschappen door Europa. 

Haar eerste single 'Breathe you in my dreams' kwam uit in 2012 en was meteen een visitekaartje van haar enorm talent. Er komen 3 platen uit waarop we haar horen als singer songwriter en rock artieste in een veld van R&B, electronica en stevige punk. Klassiekers zouden volgen: 'Closer', 'Need Your Love' en 'Soft Spoken Words'. Het succes is er: veel airplay, MIA nominaties en ontelbare tournees zowel solo als met band. Trixie grossiert daarbij in samenwerkingen (met Daniel Lanois, Robert Plant, Marianne Faithfull, Emmylou Harris, Marc Ribot, Joe Henry, Bill Frisell, Sam Amidon, …). En dan wordt het even stil tijdens en na corona. 

Trixie brengt in september eindelijk haar nieuwe EP uit (eerste single in juni). Die maakte ze samen met Josh Kaufman, die dat eerder deed met The National, The War on Drugs en Bob Weir. Het is haar eerste nieuwe release in 5 jaar tijd. En er is opnieuw een tour mét band. Iets dus om heel erg naar uit te kijken.

  • Voor fans van SX, Intergalactic Lovers, Absynthe Minded, …

Trixie Whitley(BE)

De multigetalenteerde Trixie Whitley is innemend, rauw en intens. In september 2024 brengt ze een nieuwe EP uit, die ze voor het eerst presenteert tijdens haar najaarstournee.

Lees meer
Trixie Whitley
Uitverkocht
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 32
Avondkassa
€ 34

Ticketverkoops start op 8 mei 2024 om 10:00.