Iskander Moon

Songwriter, producer en multi-instrumentalist Iskander Moens houdt ervan om opgeslokt te worden door de grote, anonieme stad. Vanuit Zelzate trok hij de voorbije jaren voor langere periodes naar New York, Berlijn, Göteborg en Firenze. Daar dompelde hij zich telkens onder in de lokale muziekscene, speelde in tal van muziekcafé’s - waar hij indruk maakte met zijn warme tenorstem - én hij schreef en passant een berg fonkelende folkpopsongs. De mooiste nummers staan op zijn debuut-EP Are You Lost Here?, uit bij [PIAS].

Iskander Moens vervelde tot Iskander Moon, want intussen heeft de zanger een groep. De songs getuigen van talent: ze vertellen een uitgepuurd verhaal en hullen zich eerder in stilte dan bombast. Muziek als een deken om je in te wentelen. Alsof er een deur van een ander universum opengaat waar je als luisteraar gewillig in verdwaalt. 

Met Are You Lost Here? levert Iskander Moon een bijzonder visitekaartje af. Lost is hij allerminst. Integendeel: je voelt aan alles dat de ingeslagen weg de juiste is. Waar die hem naartoe brengt blijft voorlopig nog een open vraag. Maar dat de bestemming de moeite loont leidt geen enkele twijfel.

Voor fans van Bon Iver, Sufjan Stevens, James Bay en Tom Odell.

Iskander Moon(BE)

Iskander Moon maakt simpele, integere popsongs met pakkende teksten. Denk Bon Iver, James Bay en Tom Odell.

Lees meer

Videos

Iskander Moon
vr 08.11.24
Koop tickets
Deuren
19:15
Voorverkoop
€ 21
Avondkassa
€ 23