Machinedrum

Travis Stewarts reis naar het maken van zijn nieuwste album 3FOR82 begon, passend, op 4 maart 2023: zijn 41e verjaardag. Hij trok naar Joshua Tree National Park in Californië om helderheid en inspiratie op te doen voor zijn 11e studioalbum; 12 intense, ruminerende tracks die de naald spannen tussen zijn verleden, heden en toekomst. In de stille uitgestrektheid van Joshua Tree kamde Machinedrum oude harde schijven vol met zijn beats uit de late jaren 90 door: veel ervan waren gemaakt op Impulse Tracker, een ruw freeware programma dat bijna een kwart eeuw onaangeroerd had gelegen en een terugkeer is naar zijn tienerjaren.

3FOR82 heeft Stewart ook iets geleerd over zichzelf, namelijk zijn liefde voor polyritmiek en hoe drie en vier op elkaar inwerken. “Dat is waarschijnlijk onbewust beïnvloed door mijn verjaardag! Ik hou van ritmes met in elkaar grijpende drie patronen op een 4/4 beat en ik hou van de regel van drieën, want als dingen in drie delen worden gepresenteerd, is je publiek meer betrokken.” Ook het creatieproces van 3FOR82 bestond uit drie delen: “Geluidsbibliotheek en palet samenstellen, experimentele creatie en afronden.”


Powered by Lotto.

Machinedrum

Opgegroeid op het platteland van North Carolina ontdekte de tiener Travis Stewart dansmuziek niet op dansvloeren, maar via het internet.

Lees meer
Machinedrum
Koop tickets
Deuren
21:00
Voorverkoop
€ 21
Avondkassa
€ 23