Whispering Sons

Het Belgische vijftal Whispering Sons brengt een duistere mix van experimentele post-punk en -wave. De stuwende instrumentatie in combinatie met de diepe zang van Fenne Kuppens zorgt voor een onbehagen dat al vanaf het begin aanwezig is in hun muziek. Met hun energieke en meeslepende shows heeft de band zichzelf stevig op de kaart gezet als een must see live-act.

De afgelopen jaren heeft de band langzaam maar zeker grenzen verlegd. Waar hun debuutalbum Image (2018) theatraal en breedvoerig was, richtte hun volgende plaat Several Others (2021) zich meer op hun grootste kracht: pure en pretentieloze intensiteit. Het nieuwe album is getiteld The Great Calm, en zou de volgers van Whispering Sons wel eens kunnen verrassen. Het is minder donker dan Several Others en minder groots dan Image. Toch is die typische Whispering Sons-identiteit nog steeds aanwezig in elk nummer, omdat de band nooit ver afdwaalt van hun rauwe energie en emotie. Dit nieuwe album mag dan meer opbeurend en speels zijn, die onheilspellende ondertoon ligt nog steeds op de loer. 


In samenwerking met VIERNULVIER en Live Nation.

Whispering Sons(BE)

Whispering Sons' donkere en atmosferische geluid bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel.

Lees meer

Videos

Whispering Sons
Koop tickets
Deuren
20:30
Voorverkoop
€ 29
Avondkassa
€ 31

Tickets gaan in verkoop vanaf 28 juni om 11u.