Mistlicht Showcase #3 met The Bony King of Nowhere (solo), Blackie & the Oohoos, Wio, Everyman, Horses

Amatorski, Marble Sounds, The bear that wasn’t, … Goed anderhalf jaar geleden had amper iemand van hen gehoord, nu worden ze alom ingehaald als de toekomst van de alternatieve Vlaamse muziek. Wat deze bands verder nog gemeen hebben, is dat ze allemaal de revue passeerden in Mistlicht, het demorubriekje van het Urgent.fm-programma Glimworm. Ook stonden ze de voorbije jaren alle drie op de affiche van de Mistlicht Showcase, een jaarlijks festivalletje voor jong en opkomend talent. Op zaterdag 14 mei 2011 vindt de derde editie plaats, en wie weet ontdek je er ook dit jaar dé bands die aan de rand van een nationale doorbraak staan, zoals Blackie & the Oohoos, Horses of Everyman. Al drie seizoenen lang zet Glimworm - elke zondag van 20 tot 21u op de Gentse jongerenradio Urgent.fm - in de rubriek Mistlicht jonge bandjes in de spotlight, die bezig zijn aan de opnames van hun debuut-ep of -cd, of die ons gewoon veelbelovend lijken. Om het seizoen in schoonheid af te sluiten, organiseren we voor de derde keer de Mistlicht Showcase, een concertavond met bands die in Mistlicht gepasseerd zijn én een aantal bekendere acts. Ook dit jaar doet de feeërieke Sint-Baafsabdij, een van de oudste gebouwen van Gent, dienst als adembenemend decor.

The Bony King Of Nowhere(BE)

Het vijfde album van de Gentse singer-songwriter Bram Vanparys zet zijn unieke universum prachtig in de verf. 'Silent Days' klinkt experimenteler en donkerder dan zijn vorige werk.

Lees meer

Blackie & The Oohoos

De zusjes Loesje en Martha Maieu bezingen geheime liefdesdromen, vluchtige verlangens en tijdloze emoties. Hun engelenstemmetjes zijn echter verraderlijk: de songs over de frêle, breekbare kant van...

Lees meer

Everyman

Everyman is een splinternieuwe groep rond Vincent Neyt. Hun songs zijn opgetrokken rond sombere en melancholische zangmelodieën die omhelsd worden door spaarzame arrangementen.

Lees meer

    Horses

    Horses is het speeltuintje van Bert Vliegen, waarin hij met zijn kale songs manoeuvreert tussen fluisterliedjes, keukentafelanthems en folkpareltjes. Live wordt de groep vervolledigd door Eva...

    Lees meer
    Mistlicht Showcase #3 met The Bony King of Nowhere (solo), Blackie & the Oohoos, Wio, Everyman, Horses