Algemene info

Schepenenvijverstraat 4, Gent
09 223 22 27
BE0422.076.791
contact@democrazy.be
tickets@democrazy.be

Over Democrazy

Al 4 decennia lang reist Democrazy naar alle hoeken en plekken die Gent te bieden heeft. Als rondreizende muziekclub creëren we een kwalitatief aanbod van pop, rock, elektronica, hiphop, house, dance en zoveel meer. Democrazy staat voor kwaliteit, los van hokjes, genres of generaties. Jaarlijks ontvangen we meer dan 150 bands en artiesten uit binnen- en buitenland, van gevestigde waarden tot bands van eigen bodem. 

We werpen ons net uit in de stad en gaan samenwerkingen aan met diverse partners in het Gentse muziek- en cultuurlandschap. We zetten onze schouders onder initiatieven en tijdelijke invullingen als Theresia, Sound Track, DOK & Palmarium en ondersteunen projecten als Badlands, Psych Over 9000, All Eyes On Hip Hop, Autumn Falls, Icarus, Lefto presents & Record Store Day. Sinds 2020 is er ook Boomtown, het jaarlijkse festival tijdens de Gentse Feesten. 

En het stopt niet. In september opent Muziekclub Wintercircus, de eerste immersieve concertzaal in België waar een ‘top notch’ geluidssysteem gecombineerd wordt met 360° projectie. Democrazy baat de zaal uit in samenwerking met VIERNULVIER. 

Als muziekclub willen we muziek toegankelijk maken voor een ruim publiek. We doen acties om onze concerten toegankelijker te maken en zetten in op een veilige en warme concertbeleving waarbij iedereen zich welkom voelt.

Geen Democrazy zonder vrijwilligers. Achter de schermen van onze concerten werkt een gedreven en enthousiaste vrijwilligersploeg mee om van elk optreden een fijne beleving te maken voor zowel publiek als artiesten.