Over Democrazy

Democrazy vzw is een rondreizende muziekclub zonder eigen zaal, met activiteiten op verschillende plaatsen in de stad Gent. Democrazy is mede-organisator van De Beloften, jaarlijks pop- en rockconcours voor Gentse bands. Democrazy is medestichter van tijdelijke invulling DOK en medebeheerder van tijdelijke invulling NEST.

Als rondreizende muziekclub wil Democrazy een kwalitatief aanbod creëren van pop en rock in de ruimste zin van het woord. Daarbij komen genres in beeld als hiphop, pop, alternatieve rock, folk, elektronica, metal, dance, funk, soul, reggae, ...

Democrazy is momenteel actief in Kunstencentrum Vooruit, café Charlatan, Handelsbeurs Concertzaal, Minardschouwburg, tijdelijke invulling DOK, tijdelijke invulling NEST, intercultureel muziekcentrum De Centrale, Trefpunt Concertzaal, KASKcinema, Stadstheater NTGent en Kompass Klub.

Democrazy is lid van Clubcircuit is erkend en gesubsidieerd binnen het Kunstendecreet en ontvangt steun van de Stad Gent. Partners en sponsors zijn Studio BrusselFocus KnackDe MorgenClubcircuit en Red Bull Elektropedia.