Absynthe Minded(BE)

Absynthe Minded begon als solo-project van lead zanger Bert Ostyn, maar groeide uit tot tot een quintet. Na de EP History makes Science Fiction in 2003 ontwikkelden ze het jaar daarna hun unieke blend van jaren '30 jazz, funk-soul, en Balkan pop op hun eerste full-length, Acquired Taste. Daarna volgde een hele reeks: New Day in 2005, There Is Nothing in 2007, Absynthe Minded in 2009, en tenslotte As It Ever Was, waarmee ze tekenden bij het Franse AZ Records en voor het eerst een album uitbrachten op een Europese schaal. 

Na de aankondiging in 2014 dat de band het voor bekeken zou houden, maakten ze hun comeback in het voorjaar van 2017 met de nieuwe single "The Execution". Met een nieuwe bezetting lieten ze ook weten dat er een nieuw album in de maak is: Jungle Eyes. Het kwam uit op het einde van datzelfde jaar, en loste de verwachtingen naadloos in.

De Morgen over Jungle Eyes: "een geraffineerde comebackplaat van een herboren band die nog steeds prangend en spannend uit de hoek kan komen. Faut le faire." 

Dansende Beren: "Jungle Eyes klinkt als een verwaterde vriendschap die plots terug tot leven komt. Het niet beseffen wat je mist, tot het terug voor jou staat. Een feeëriek comebackalbum van een band die zijn tweede adem gevonden heeft en doorgaat met het Belgische muzieklandschap nog wat aangenamer te maken."

Indiestyle over Jungle Eyes: "Met Jungle Eyes laat Absynthe Minded resoluut de oorspronkelijke jazz-invloeden links liggen en worden er subtiel enkele elektronische elementen in het geluidspalet verwerkt. We krijgen geen hapklare hits zoals ‘Envoi’, al bewees de band in het verleden te kunnen scoren met minder voor de hand liggende nummers. Wie deze hernieuwde Absynthe Minded genoeg laat rijpen, ontdekt vast nieuwe favorieten. En zoals dat gaat bij de beste weerziens: je beseft pas dat je een band gemist hebt, wanneer je deze opnieuw ontmoet. Welkom terug, Absynthe Minded."

Videos