Adam Green(US)

Adam Green is een artistieke duizendpoot. Hij is zowel singer-songwriter als filmmaker, beeldend kunstenaar en dichter. Hij is gepokt en gemazeld in de New Yorkse antifolk scene. Eind jaren '90 maakte hij nog deel uit van The Moldy Peaches (die later internationaal bekend werden dankzij hun soundtrack voor Juno). 

Als solo artiest nam Green ondertussen al 10 (!) albums op, waarvan een aanzienlijk deel ondertussen al een cultstatus bereikten. Zijn nummers werden gecoverd door artiesten als The Libertines, Carla Bruni, Kelly Willis, Dean & Britta en Will Oldham. 

Maar ook als beeldend kunstenaar breekt Adam Green potten: zijn schilderijen en beeldhouwwerken werden tentoongesteld in de VS, Azië en Europe. Zijn debuutfilm The Wrong Ferarri (2010) werd opgenomen op zijn iPhone. Deze “screwball tragedy” werd door Rolling Stone omschreven als “Fellini on Ketamine”. Zijn tweede film Adam Green's Aladdin (2016) is een fantasy film met o.a. Macaulay Culkin, Natasha Lyonne en Alia Shawkat in de hoofdrollen. De sets werden volledig opgebouwd uit papier-mache. Buzzfeed.com omschreef het als “the trippiest movie ever made,” 

Terug naar zijn muziek.  Zijn 10de solo-album Engine of Paradise werd opgenomen in Brooklyn, New York. Hij gaat weer op zoek naar de barokke, orchestrale stijl die zijn geluid uit de begindagen van zijn solocarrière kenmerkte. Een paar kleppers die hun bijdrage leverden aan dit langverwachte album: Florence Welch van Florence and the Machine, Jonathan Rado van Foxygen enJames Richardson van MGMT

Videos