Adriaan De Roover(BE)

Adriaan de Roover (fka Oaktree) brengt sfeervolle, expressieve en betoverende elektronische muziek. Als geen ander kan hij de perfecte soundtrack voor de herfst brengen; warme, ontroerende elektronica met een organisch gevoel. Van popmuziek tot ambient, van geluidskunst tot hedendaagse clubmuziek... zijn muziek is verbonden met meer dan één genre.

De Roover speelde de afgelopen jaren in diverse live-settings op verschillende plekken waaronder Pukkelpop, Gent Jazz, Ancienne Belgique (artist in residence), Paradiso (NL), Effenaar (NL), Stuk, Eurosonic, Museum M, Paradise City, Novus (UK)... De Antwerpse artiest bracht muziek uit via PIAS en Fog Mountain (waaronder een compilatie met Fis en Roly Porter) en kreeg support van BBC6, Klara, Studio Brussel, Clash, Mary Anne Hobbs, Lefto, Bonobo... Daarnaast werkt hij aan geluid voor installaties, dansvoorstellingen en documentaires.

Adriaan brengt deze herfst zijn eerste volledige album uit. Deze keer nog organischer, abstracter en intenser dan voorheen. Korrelige soundscapes vloeien naadloos samen met kabbelende breakbeats. Dystopische ritmes verdwijnen in horizontale ruis. 

Een muzikale trip voor fans van Fennesz, Daniel Lanois, Nicolas Jaar & Four Tet.

Meer recent heeft hij twee radioshows opgenomen met Hala El Mohor, een op Kiosk (26.1.24) en een op Radio Alhara (30.1.24). De show op Alhara bevat Hala's poëzie, een voordracht van dagboekaantekeningen van Ahmed Mortaja, die op dit moment leeft/leeft in Gaza, en muziek gekozen door ons beiden. 

end the occupation - free palestine - love ! ☼